SHOPPING

5 αντηλιακά σε μορφή spray και γιατί να τα επιλέξεις

Τα αντηλιακά σε μορφή spray έχουν πλέον κυριαρχήσει στην αγορά και οι περισσότερες εταιρίες έχουν μία ή περισσότερες επιλογές σε αυτή τη μορφή. Θα τα βρεις σε εύχρηστες συσκευασίες και με όλους τους δείκτες προστασίας.

Αυτό που ίσως να σε προβληματίσει στη αγορά είναι η αποτελεσματικότητά τους, αφού όσο περισσότερο προϊόν βλέπεις να απλώνεται πάνω στο δέρμα σου τόσο πιο προστατευμένη αισθάνεσαι. Προφανώς, αν χρησιμοποιήσεις αντηλιακό σε spray δεν θα δημιουργηθεί ποτέ πάνω στο δέρμα σου αυτό το παχύρρευστο λευκό στρώμα που κατά βάθος απεχθάνεσαι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είσαι προστατευμένη από τις επικίνδυνες υπεριώδης ακτινοβολίες.

Αυτό που ίσως σε ξεγελάσει στη χρήση αντηλιακών σε spray είναι η ποσότητα. Πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτική καθώς το spray πετάει το προϊόν σε μεγάλη επιφάνεια και είναι πολύ πιθανό αρκετό από αυτό να σου ξεφύγει κατά τον ψεκασμό. Πρέπει να φροντίζεις όταν το βάζεις για να έχεις την κατάλληλη ποσότητα πάνω σου. Θυμήσου ότι η λίγη ποσότητα αντηλιακού είναι βλαβερή για το δέρμα σου, ενώ λίγο περισσότερο μόνο καλό θα σου κάνει.

Εγώ, που φέτος είμαι fan των spray αντηλιακών, έκανα μία μικρή έρευνα και συγκέντρωσα τα καλύτερα που θα βρεις στο φαρμακείο. Κάνε αυτή την έξυπνη αγορά πριν τις διακοπές σου και θα σταματήσεις να πασαλείβεσαι με αυτή τη λευκή κρέμα που θυμάσαι από παιδί να αφήνει υπολείμματα-λεκέδες στην πλάτη σου.  

Frezyderm Sea Side Dry Mist SPF 50

 

La Roche-Posay Anthelios Huile SPF30 Λάδι Αντηλιακής Προστασίας & Θρέψης

BIODERMA Photoderm Spray SPF50

CASTALIA Helioderm Spray SPF20

AVENE SOLAIRE Spray SPF20