ΑΚΜΗ

Ακμή στα οπίσθια και πώς να την αντιμετωπίσεις

Η ακμή είναι ένα ζήτημα που πλέον απασχολεί ολοένα και περισσότερους ενήλικες και δεν εμφανίζεται μόνο στο πρόσωπο. Το λεγόμενο body acne είναι ένα γεγονός, το οποίο καλούνται πολλές γυναίκες να αντιμετωπίσουν, ειδικά το καλοκαίρι που το πρόβλημα συνήθως γίνεται ακόμα πιο έντονο.

Τα σημεία που εμφανίζεται η ακμή στο σώμα είναι η πλάτη και το στήθος ενώ συχνά θα εντοπίσεις σημάδια της και στα οπίσθια. Γιατί όμως κάνουν εκεί την εμφάνισή τους τα σπυράκια και- το κυριότερο- πώς μπορείς να τα ξεφορτωθείς;

Πιθανότατα, αν έχεις εμφανίσει στα οπίσθια και τους γλουτούς σπυράκια, οι λόγοι θα είναι ίδιοι με αυτούς στο υπόλοιπο σώμα. Η διατροφή, το άγχος αλλά και ο τύπος του δέρματός σου είναι οι τρεις παράγοντες που προκαλούν τα σπυράκια και στα οπίσθια. Επιπλέον, η ζέστη του καλοκαιριού, ο ιδρώτας και η επαφή του σημείου με τις πετσέτες θαλάσσης και ό,τι άλλο σχετίζεται με παραλία είναι πολύ πιθανό να τα ερεθίζει και να εντείνει την κατάσταση.

A post shared by freepeople (@freepeople) on

 

Επιπλέον, αν είσαι από αυτές που ακόμα πηγαίνουν γυμναστήριο, τότε ο ιδρώτας που είναι αναπόφευκτος και περισσότερος αυτό τον καιρό είναι ακόμα ένας βασικός παράγοντας που επιδεινώνει την κατάσταση.

Η πρώτη αντίδραση όταν εντοπίζεις αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια της ακμής στα οπίσθια είναι να κρατάς την περιοχή καθαρή. Ότι δηλαδή κάνεις και με το πρόσωπο. Στη συνέχεια, αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις είναι η απολέπιση. Σε αντίθεση με την επιδερμίδα του προσώπου, σε αυτό το σημείο η επιδερμίδα είναι πιο ανθεκτική, επομένως στην περίπτωση που έχεις εντοπίσει σημάδια ακμής, η απολέπιση είναι σίγουρα μία λύση. Δοκίμασε body scrubs που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, το οποίο καθαρίζει τους πόρους από το σμήγμα.

Κάνε απολέπιση μέρα παρά μέρα, προσέχοντας μετά να καθαρίζεις πολύ καλά την περιοχή. Καλό είναι να χρησιμοποιείς διαφορετική πετσέτα όσο υπάρχει το πρόβλημα και φυσικά αν δεις ότι δεν υποχωρεί, τότε κάνε οπωσδήποτε μία επίσκεψη στον δερματολόγου σου. Επίσης, απόφυγε να απλώνεις στην περιοχή λάδια σώματος και ενυδατικές κρέμες, μέχρι να βρεις λύση.

Έχε πάντα κατά νου ότι αυτά τα σπυράκια μπορεί να μην σχετίζονται με ακμή, αλλά να είναι αποτέλεσμα άλλων δερματικών παθήσεων. Επομένως, ποτέ μην παραβλέπεις τη συμβουλή του δερματολόγου.