ΧΤΕΝΙΣΜΑ

5 βήματα αρκούν για να φτιάξεις μόνη σου το πιο τέλειο χαμηλό σινιόν

Αγαπάω τα μακριά μαλλιά μου αλλά σίγουρα, δεν είναι από τα καλύτερά μου να κάθομαι με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη να κάνω περίτεχνα χτενίσματα. Γι αυτό το λόγο, όταν θέλω να κάνω μία πιο glam εμφάνιση- καλή ώρα γιορτές έχουμε- ένας από τους  άσσους που έχω στο μανίκι μου είναι σίγουρα το χαμηλό πλεκτό σινιόν για τα μαλλιά μου. Κι αν ανήκεις στην ίδια κατηγορία γυναικών (aka που δεν πιάνουν τα χέρια τους) παρακάτω σου δείχνω βήμα- βήμα  πώς θα το πετύχεις και εσύ!

Πρώτο βήμα:  Χώρισε τα μαλλιά σου στη μέση κάνοντας μία βαθιά χωρίστρα

 

Δεύτερο βήμα: Με μία μαλακή βούρτσα (κατά προτίμηση με φυσικές τρίχες) χτένισέ τα απαλά, χωρίς να τα τραβάς καθόλου.

 

Τρίτο βήμα: Πιάσε τα μαλλιά σου σε ένα χαμηλό ponytail (aka κοτσίδα) στο ύψος του αυχένα και στερέωσε με ένα λαστιχάκι.

 

Τέταρτο βήμα:  Σε αυτό το σημείο ξεκινά το πλέξιμο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πλέξεις την κοτσίδα σου σε μία κλασική γαλλική πλεξούδα.

Στο τέλος, στερέωσε με ένα λαστιχάκι.

Πέμπτο βήμα: Τύλιξε την γαλλική πλεξούδα σου γύρω από τη βάση της κοτσίδας. (Σε αυτό το σημείο αν θέλεις να πετύχεις ένα πιο boho το αποτέλεσμα, άνοιξε την πλεξούδα με τα δάχτυλά σου.

Και στερέωσε με τσιμπιδάκια. Φρόντισε να τυλίξεις την άκρη της πλεξούδας μέσα στον κότσο για να μη φαίνεται άσχημα.

Η λεπτομέρεια που θα κάνει τη glam διαφορά; Τα εντυπωσιακά τσιμπιδάκια στο μπροστινό μέρος των μαλλιών σου.

Είσαι έτοιμη!

Το μυστικό μου για να κρατήσω το φριζάρισμα μακριά και να κάνω τα μαλλιά μου να λάμπουν, ακόμη και χωρίς ίχνος λακ; Η μάσκα της Garnier Fructis Hair Food Mask 3 in 1 Macadamia για ξηρά και ατίθασα μαλλιά, όπως ακριβώς είναι τα δικά μου.

Στην ουσία, πρόκειται για μία νέας γενιάς μάσκα μαλλιών, που έχει τριπλή δράση: Φροντίζει ακόμη και τα πιο ατίθασα μαλλιά αλλά και τις κατεστραμμένες άκρες – χάρη στις super θρεπτικές ιδιότητες του macadamia-  ενυδατώνει βαθιά χωρίς να βαραίνει , ενώ παράλληλα είναι αποτελεσματική σαν θεραπεία, αφήνοντας τα μαλλιά απαλά. Το καλύτερο; Έχει μία απίστευτα yummy μυρωδιά που σε προκαλεί να τη δοκιμάσεις εδώ και τώρα!

Εκτός λοιπόν, από τη γνωστή χρήση της σε βρεγμένα μαλλιά ως conditioner για άμεση απαλότητα και εύκολο ξεμπέρδεμα ή ως μάσκα για πιο έντονη πειθαρχία (σε αυτή την περίπτωση την αφήνω 3-4 λεπτά στα μαλλιά μου), εγώ τη χρησιμοποίησα ως κρέμα στα στεγνά μαλλιά μου, απλώνοντας όση ποσότητα χρειάζεται με τα χέρια μου στα μήκη των μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισα ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο από το φριζάρισμα, ενυδάτωση και φυσικά, λάμψη. (Φυσικά, αν τη δοκιμάσεις μέσα στο μπάνιο (ως conditioner ή ως μάσκα) μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα).

Conditioner, μάσκα- θεραπεία και κρέμα: Αυτή η μάσκα είναι πραγματικά ένα πολυεργαλείο στα χέρια κάθε γυναίκας. Try it!