ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Άλλαξε τη ρουτίνα ομορφιάς σου για να προσαρμοστείς στο φθινόπωρο

Το καλοκαίρι πλέον μας έχει αποχαιρετήσει και το φθινόπωρο έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με τη βροχή και τις συννεφιασμένες μέρες. Είναι καιρός να ξεκινήσεις να αναθεωρείς τη ρουτίνα περιποίησής σου που την είχες προσαρμόσει με βάση τον ήλιο και τη θάλασσα και να κάνεις τις απαραίτητες προσαρμογές για τον υγρό Σεπτέμβρη.

Αλλαγή 1η

Τους τελευταίους καλοκαιρινούς μήνες συνήθιζες να πλένεις το πρόσωπο σου με υγρό σαπούνι ή σε μορφή gel. Μήπως να το άλλαζες τώρα με ένα cleansing balm που είναι πιο ενυδατικό και η επιδερμίδα σου το χρειάζεται; Εγώ λέω να το δοκιμάσεις και η απάντσηή σου θα είναι σαφώς καταφατική.

Αλλαγή 2η

Τα μαλλιά έχουν λίγο ταλαιπωρηθεί από τις ευχάριστες κατά τ’ άλλα συνθήκες του καλοκαιριού. Έχουν αφυδατωθεί και υπάρχει περίπτωση να έχουν σπάσει στις άκρες. Γι’ αυτό, αφού κλείσεις ένα ραντεβού στο κομμωτήριο για ένα ”καθάρισμα” πάρε ένα ενυδατικό condiotioner και αν χρειαστεί συμπλήρωσε με μία leave-in κρέμα μαλλιών.

Αλλαγή 3η

Πόσο ωραίο είναι ένα ζεστο ντουζάκι, ε; Αν ήξερες τι προκαλεί στη επιδερμίδα σου μάλλον θα έκανες με πιο δροσερό νερό μπάνιο. Σε πολλές περιπτώσεις το ζεστό νερό είναι χαλαρωτικό και ανακουφιστικό. Ωστόσο, αφυδατώνει την επιδερμίδα και όσο για τα μαλλιά.. διώχνει όλα τα φυσικά έλαιά τους που τα κρατούν υγιή και λαμπερά. Γύρισέ το στο χλιαρό λοιπόν και επειδή και μένα μου είναι δύσκολο να αποχωριστώ το ζεστό νεράκι στο ντους, σου επιτρέπω να το κάνεις μία φορά την εβδομάδα.

Αλλαγή 4η

Επειδή έξω έχει συννεφιά δεν σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να σταματήσεις να φοράς αντηλιακό προσώπου. Αφού το έχουμε ξαναπεί και το ξέρεις. Στην Ελλάδα έχει ήλιο όλο το χρόνο και παρά τα συννεφάκια που εμφανίζονται το χειμώνα αυτός μπορεί να σου κάνει κακό. Γι’ αυτό το αντηλιακό μένει δίπλα στην ενυδατική και δεν το ξεχνάς ποτέ! Εννοείται ότι μπορείς να διαλέξεις μία κρέμα με χρώμα και spf για ευκολία.