BEAUTY

Ροδόνερο: 3 τρόποι να το χρησιμοποιείς καθημερινά στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Εκτός από τους κουραμπιέδες, το ροδόνερο αποτελεί πανάρχαιο μυστικό ομορφιάς για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Έχει διακριτική μυρωδιά και έχει ευεργετικές ιδιότητες κυρίως για την επιδερμίδα μας, σε σημείο που μπορεί πολλές φορές να δώσει τη λύση SOS σε αρκετά beauty προβλήματά μας. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις 3 τέλειες χρήσεις του στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς.

Για να τονωθείς

Μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου και λίγο πριν απλώσεις την ενυδατική σου, άπλωσε ταμποναριστά με ένα pad το ροδόνερο στο πρόσωπό σου. Με αυτόν τον τρόπο ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου και την καθαρίζεις από περιβαλλοντικούς ρύπους ή υπολείμματα, εξισορροπώντας τα επίπεδα του pH.

Για να καταπραΰνεις την ερεθισμένη επιδερμίδα σου

Ιδιαίτερα μετά το ξύρισμα, που η επιδερμίδα είναι ερεθισμένη και με κοκκινίλες πέρασε ταμποναριστά ή ψέκασε λίγο ροδόνερο και θα δεις την επιδερμίδα σου να ανακουφίζεται αμέσως. Κι αυτό γιατί το ροδόνερο έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες που μειώνουν τους όποιους ερεθισμούς.

Για να σετάρεις το μακιγιάζ σου

Κοινώς, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως setting spray. Αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου, ρίξε λίγο ροδόνερο σε ένα μπουκαλάκι με βαποριζατέρ και ψέκασε από απόσταση το πρόσωπό σου.  Με αυτόν τον τρόπο το φρεσκάρεις φυσικά, δίνοντάς του μεγαλύτερη διάρκεια. Plus: Αφήνει ένα διακριτικό άρωμα στην επιδερμίδα.