BEAUTY

3 προϊόντα με ρετινόλη που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα

Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο δυνατά αντιγηραντικά συστατικά για την επιδερμίδα μας και τον τελευταίο καιρό- είμαι σίγουρη- πως το ακούς ολοένα και περισσότερο. Λίγο οι διάσημες κυρίες του Hollywood που ορκίζονται σ΄αυτό, λίγο τα brands ομορφιάς που το συμπεριλαμβάνουν στις συνθέσεις των νέων προϊόντων τους και η ρετινόλη- aka η ενεργή μορφή- παράγωγο της βιταμίνης Α είναι πλέον από τα must στην περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Χάρη στην πλούσια δράση της βελτιώνει ορατά την υφή και την όψη της επιδερμίδας, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, λειαίνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, απολεπίζει ήπια, τονώνοντας τη μικροκυκλοφορία και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Αν και ισχυρή, η ρετινόλη παραμένει ένα ευαίσθητο συστατικό το οποίο χρειάζεται προστασία από το φως και τον αέρα για να διατηρεί αποτελεσματική και σταθερή την αντιοξειδωτική της δράση. Γι αυτό το λόγο, αρκετοί δερματολόγοι επιμένουν πως η ιδανική ώρα εφαρμογής της ρετινόλης είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς βοηθά την επιδερμίδα να αναδομείται και να αναγεννάται φυσικά, διαδικασία που περιλαμβάνει τη φυσική δημιουργία νέου κολλαγόνου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να συνοδεύεται από τη χρήση αντηλιακού που θα προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία. Πώς μπορείς όμως, να την εντάξεις καθημερινά στη ρουτίνα ομορφιάς σου; Παρακάτω σου δείχνουμε τα 3 αγαπημένα μας προϊόντα ομορφιάς με ρετινόλη.

Darphin Ideal Resource Youth Retinol Oil Concentrate

 

Αεροστεγείς και αδιαφανείς κάψουλες για το πρόσωπο και τα μάτια που μεταμορφώνουν την επιδερμίδα, αποδεσμεύοντας συμπυκνωμένο έλαιο ρετινόλης. Κάθε κάψουλα περιέχει βοτανικής εκχύλισης ρετινόλη που βοηθά στην ορατή μείωση των γραμμών και των ρυτίδων, βελτιώνοντας την λάμψη και την υφή της επιδερμίδας. Με το θρεπτικό έλαιο jojoba, κάθε κάψουλα συσφίγγει και αναζωογονεί την επιδερμίδα για ορατά νεανική όψη. Αυτό που σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάς, είναι να απλώνεις το αντηλιακό σου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ καθώς και την επόμενη από τη χρήση εβδομάδα, μειώνοντας παράλληλα την έκθεσή σου στον ήλιο.

Frezyderm, Cream Booster Skin Restart Vit A

 

Ο πιο εύκολος τρόπος να εμπλουτίσεις με ρετινόλη (βιταμίνη Α) την καθημερινή κρέμα νύχτας, ενισχύει την αναδόμηση του δέρματος ακόμη και σε συνθήκες υψηλού οξειδωτικού stress και μειώνει την παρουσία ελευθέρων ριζών. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι εφαρμόζεις από μία σταγόνα σε μέτωπο, πηγούνι, παρειές και να απλώνεις σε όλο το πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις. Συνέχισε με την καθημερινή σας κρέμα ή τον ορό.

La Roche Posay Redermic R Yeux

 

Έχοντας αποκλειστική σύνθεση Ρετινόλης, που συνδυάζει Καθαρή Ρετινόλη και Ρετινόλη Προοδευτικής Απελευθέρωσης,  αυτή η κρέμα ματιών λειαίνει τις ρυτίδες, σε συνδυασμό με Καφεΐνη που έχει δράση ενάντια στους μαύρους κύκλους και τα σημάδια κούρασης. Η ελαφριά και λεπτόρρευστη υφή της με εφέ “lifting”, την καθιστούν ιδανική και για τα ευαίσθητα μάτια. Μπορείς να εφαρμόζεις πρωί ή/και βράδυ, κάνοντας μασάζ από την εσωτερική γωνία του ματιού με κατεύθυνση προς τα έξω, ενώ σε περίπτωση που νιώσεις κάποια ενόχληση τις πρώτες φορές που θα τη χρησιμοποιείς, εφάρμοσέ την πιο αραιά μέχρι το δέρμα σου να συνηθίσει τη Ρετινόλη.

ΥΓ: Όλοι οι τύποι επιδερμίδας δεν είναι ανεκτικοί στη ρετινόλη γι αυτό το λόγο η χρήση της ειδικά τις πρώτες φορές θα πρέπει είναι πολύ προσκετική, για να μην δημιουργηθούν ερεθισμοί.