DIY

Η πανεύκολη συνταγή για να εξαφανίσεις τα σπυράκια

Η ακμή ενηλίκων είναι φαινόμενο των καιριών και αν διανύεις την τρίτη δεκαετία της ζωής σου είναι πολύ πιθανό να έχεις έρθει αντιμέτωπη με αντίστοιχο πρόβλημα. Τα ενοχλητικά σπυράκια που απέφυγες πιθανότατα στην εφηβεία έχουν επανέλθει και εσύ ψάχνεις απεγνωσμένα τον τρόπο για να τα εξαφανίσεις.

Πριν προβείς σε δραστικές λύσεις που αφορούν φυσικά σε μάι επίσκεψη στο δερματολόγο, μπορείς να δοκιμάσεις μία σπιτική συνταγή για μάσκα που μόνο κακό δεν μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα σου.

Τα μαγικά συστατικά; Μέλι και κανέλα! Δεν θα φτιάξεις τσάι φυσικά αλλά ένα μείγμα που δεν θα αρέσει καθόλου στα σπυράκια σου. Και τα δύο υλικά έχουν εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες που σε συνδυασμό δρουν καταλυτικά κατά της ακμής.

 

Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και η κανέλα φημίζεται για τις αντιμικροβιακές της ιδιότητες. Αυτό που χρειάζεσαι δηλαδή για να διώξεις τα ακνεικά σπυράκια από το πρόσωπό σου, χωρίς όμως να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου.

Θα χρειαστείς:

2 κ.σ. Μέλι
1κ.σ. Κανέλα σε σκόνη
Επιτραπέζια χαρτομάντηλα

Διαδικασία:

Πλύνε πολύ καλά το πρόσωπό σου και στέγνωσέ το χρησιμοποιώντας τα χαρτομάντηλα με ταμποναριστές κινήσεις. Σε ένα μικρό μπολ, ανάμειξε το μέλι και την κανέλα και ανακάτεψέ τα καλά μέχρι να γείνουν ένα μείγμα. Πλύνε πολύ καλά τα χέρια σου και άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου (ή μόνο πάνω στα σπυράκια). Κράτησέ τη για 10-15′ και ξέπλυνε καλά. Σκούπισε ξανά το πρόσωπό σου με χαρτομάντηλα και είσαι έτοιμη.

*Χρειάζεται να έχεις λίγο υπομονή γιατί το μέλι είναι κολλώδες και ίσως σε ταλαιπωρήσει ελάχιστα για να το απομακρύνεις από το πρόσωπο και τα χέρια σου.