ΠΙΝΕΛΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το foundation δεν απλώνεται καλά στην επιδερμίδα σου; Ίσως, ξέρουμε τι φταίει

Είναι αρχή της εβδομάδας- το ΣΚ μόλις τελείωσε- και σίγουρα δεν περνάμε καλά. Έχουμε αποφασίσει όμως, τίποτε άλλο να μην χαλάσει τη ψυχολογία μας κι αν κάτι τέτοιο γίνει, να το διορθώσουμε αμέσως. Τελευταία στάση πριν φύγουμε από το σπίτι, ο καθρέφτης. Το foundation δεν έχει απλωθεί σωστά και η επιδερμίδα του προσώπου μας δείχνει σαν να έχει «μπαλώματα». Πριν κατηγορήσεις το ίδιο το foundation, την κακή σου τύχη και μοίρα, ρίξε μία ματιά στα πινέλα του μακιγιάζ σου.

 

Όταν χρησιμοποιείς σφουγγαράκια ή πινέλα που είναι βρώμικα (aka δε θυμάσαι από πότε έχεις να τα πλύνεις), η εφαρμογή του foundation δεν θα είναι η ίδια, όπως αν ήταν καθαρά. Κι αυτό γιατί, συσσωρεύεται αρκετή σκόνη και ρύποι που σε συνδυασμό με τα υπολείμματα των προϊόντων που μένουν στις τρίχες, έχουν ως αποτέλεσμα να μην απλώνονται σωστά τα προϊόντα στην επιδερμίδα.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως στις τρίχες των πινέλων παγιδεύονται μικρόβια και βακτήρια που μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση και τη μετάδοση φλεγμονής, λοιμώξεων ακόμη και ανεπιθύμητων σπυριών.

 

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις στο πρόγραμμα μία φορά την εβδομάδα να πλένεις τα πινέλα, τα σφουγγάρια και γενικότερα τα εργαλεία του μακιγιάζ σου. Άλλωστε, θα φορούσες  μετά το μπάνιο άπλυτα ρούχα; Γιατί να κάνεις ακουμπάς τα βρώμικα πινέλα σου;