ΠΡΟΣΩΠΟ

Πανάδες στο πρόσωπο: Αυτές είναι οι 4 καλύτερες μέθοδοι θεραπείας

Ο ήλιος επηρεάζει πολύ το δέρμα και μπορεί να γίνει η αιτία πολλών δερματικών παθήσεων. Η ακτινοβολία UV μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά τόσο επιφανειακά όσο και βαθύτερα με μακροπρόθεσμες συνέπειες. Οι πανάδες, γνωστές και ως μέλασμα, είναι ένα από τα πιο συνήθη δερματικά σημάδια του ήλιου στο δέρμα μας. Τα καλά νέα είναι ότι πλέον είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες και μάλιστα, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε αρκετές σύγχρονες και ανώδυνες μεθόδους θεραπείας. Διαλέξαμε για εσένα με τη βοήθεια των ειδικών δερματολόγων του doctoranytime, τις 4 top θεραπείες για την αντιμετώπιση των πανάδων.

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία από τις πιο σύγχρονες θεραπείες αντιμετώπισης των δυσχρωμιών που είναι αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο. Μπορεί να γίνει είτε με ενέσιμο είτε με μη ενέσιμο τρόπο. Το αποτέλεσμά της είναι ορατό από την πρώτη συνεδρία. Συνολικά απαιτούνται περίπου 3-4 συνεδρίες που πραγματοποιούνται με απόσταση 20-30 ημερών μεταξύ τους.

Η διαδικασία της μεσοθεραπείας προσώπου περιλαμβάνει έγχυση υαλουρονικού οξέος, βιταμινών, αμινοξέων και ιχνοστοιχείων στα σημεία που έχουν σχηματιστεί πανάδες.

Χημικό peeling

Η απολέπιση προσώπου με χημικό peeling απαλλάσσει από τα σημάδια που ταλαιπωρούν την επιδερμίδα και δεν την αφήνουν να δείξει λεία και καθαρή.

Υπάρχουν 3 είδη peeling: το επιφανειακό, το μεσαίου βάθους και το βαθύ. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 15-20 λεπτά, ενώ ο συνολικός αριθμός των συνεδριών του θα χρειαστούν εξαρτάται από το στάδιο και από το θεραπευτικό στόχο του ασθενή.

Η διαδικασία του χημικού peeling περιλαμβάνει εφαρμογή ειδικών διαλυμάτων, στη συνέχεια, καθαρισμό προσώπου και τέλος, εφαρμογή καταπραϋντικών διαλυμάτων ή νερού.

Μικροδερμοαπόξεση

Η απολέπιση προσώπου με δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους ή με διαμάντι είναι μία σύγχρονη και πολύ αποτελεσματική μέθοδος εξάλειψης των πανάδων και ανάπλασης του δέρματος. Η μέθοδος αυτή είναι εντελώς ανώδυνη, δεν αφήνει σημάδια και ερεθισμένο δέρμα και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε πολύ ευαίσθητα δέρματα.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι ορατό από την πρώτη φορά. Συνήθως χρειάζονται περίπου 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 2 εβδομάδων.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα με τη χρήση ειδικής συσκευής που στοχεύει στον ερεθισμό των ινοβλαστών και στην πρόκληση υπεραιμίας. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εφαρμόζονται ειδικές καταπραϋντικές κρέμες.

Fractional laser

Το fractional laser είναι ένα κλασματικό laser με υψηλή ακρίβεια στόχευσης. Το πιο συνηθισμένο είναι το laser CO2. Στόχος του είναι να παραχθεί ενδογενές κολλαγόνο από τους ινοβλάστες, να διεγερθούν οι φυσικοί μηχανισμοί επούλωσης ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο, πιο καθαρό και πιο υγιές δέρμα.

Αναλόγως με το σημείο στόχευσης αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δέρματος επιλέγεται και η ένταση και η διάρκεια στόχευσης του laser.

Για την εξάλειψη των πανάδων απαιτούνται περίπου 2-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα εφαρμογής 1 με 1,5 μήνα.

Η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία με ειδική κρέμα. Κατά την εφαρμογή του laser τοποθετείται κρύος αέρας στην περιοχή στόχευσης, ώστε να μην υπάρχουν ενοχλήσεις.