BEAUTY TIPS

Το λάθος που κάνεις όταν καλύπτεις τους μαύρους κύκλους

Έχεις καταλήξει ότι για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους σου χρειάζεται ένα θαύμα; Αν ναι, μην αγχώνεσαι γιατί δεν είσαι η μόνη. Κι εγώ ακόμα παλεύω με τις υφές και τις αποχρώσεις του concealer για να καλύψω τους κύκλους κάτω από τα μάτια, να φωτίσω και να κάνω το βλέμμα μου να φαίνεται πιο ξεκούραστο.

Το μόνο που μπορώ να σου εγγυηθώ είναι ότι δεν χρειάζεσαι μαγικές λύσεις για να βρεις τον τρόπο να καλύψεις τους μαύρους κύκλους. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εντοπίσεις το ακριβές πρόβλημά σου και να το αντιμετωπίσεις κατάλληλα.

Παρακάτω θα μάθεις ποια είναι τα δύο βασικά προβλήματα που συνήθως εμφανίζονται κάτω από τα μάτια καθώς και τον τρόπο να τα αντιμετωπίσεις.

Αν τα μάτια σου έχουν μία μπλε απόχρωση κάτω από τα μάτια και σου δίνουν την αίσθηση ότι η περιοχή είναι βυθισμένη κι έχει χάσει τον όγκο της τότε πρέπει να στραφείς σε ένα concealer με υψηλή κάλυψη. Ξεκινάς με ένα concealer σε μία ζεστή peachy απόχρωση για να ισορροπήσει την σχεδόν μωβ απόχρωση που έχουν τα μάτια σου. Ξεκίνα την εφαρμογή κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις στην περιοχή που εντοπίζεις το πρόβλημα. Τσέκαρε το αποτέλεσμα κι αν συνεχίζεις να βλέπεις διχρωμίες τότε πρόσθεσε λίγο concraler ακόμα, προσέχοντας να το σβήνεις σταδιακά στις άκρες για να μην διαφέρει πολύ από το υπόλοιπο πρόσωπο.

Αν έχεις όμως πρησμένα μάτια με σακούλες, τότε χρειάζεται να δράσεις διαφορετικά.  Ξεκινάς με ένα concealer που θα δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο χρωματικό αποτέλεσμα και συνεχίζεις με ένα λεπτόρευστο για να δώσεις φως στο βλέμμα. Έτσι, θα δημιουργήσεις και μία ομοιόμορφη βάση, να θες να συνεχίσεις με το μακιγιάζ των ματιών σου.

My tip: Επειδή η καθεμία έχει πολύ διαφορετικές ανάγκες, εκτός από τις αποχρώσεις πρέπει να προσέξεις και τις υφές. Αν η περιοχή των ματιών σου είναι ξηρή, τότε πρέπει να έχεις κατά νου ότι ένα compact concealer θα είναι δύσκολο να στρώσει καλά. Θα πρέπει να το ενυδατώσεις πολύ καλά προηγουμένως ή να επενδύσεις σε ένα προϊόν με ενυδατικά στοιχεία που δεν ξηραίνει την περιοχή και δεν θα σπάσει στη συνέχεια. Τέλος, πάνω από το cocnealer για να ισορροπήσεις τις γυαλάδες και να διατηρήσεις το αποτέλεσμα μπορείς να περάσεις ταμποναριστά μία στρώση από τη translucent πούδρα σου.

Urban Decay Naked Skin, Weightless Complete Coverage Concealer

Για άψογη κάλυψη και χρωματική ομοιομορφία.

Laura Mercier, Secret Camuflage

Ένα προιόν που θα κάνει τα μάτια σου να μοιάζουν ξεκούραστα και πολύ φωτεινά, χάρη στο συνδυασμό των 2 αποχρώσεων.

MAC, Select Cover-Up

Ιδανικό για να φωτίσεις τις σκούρες περιοχές κάτω από τα μάτια και να πετύχεις έναν ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.