ΜΑΤΙΑ

Πώς να απαλλαγείς από τους μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι δεν έχουν ηλικία και η εμφάνισή τους οφείλεται σε διαφορετικούς παράγοντες. Επομένως οι τρόποι αντιμετώπισης και οι θεραπείες ποικίλουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη από κανένα πρόσωπο.

Είναι ένα από το πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να σου συμβούν στο πρόσωπο. Οι μαύροι κύκλοι είναι σαφώς χειρότεροι από το ανεπιθύμητο σπυράκι που εμφανίζεται ξαφνικά αφού έχουν πιο δύσκολη αντιμετώπιση και δύσκολα εξαφανίζονται. Μπορείς όμως να βρεις τη σωστή θεραπεία για να μειώσεις την εμφάνισή τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να έχεις ξανά ένα λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα.

Λόγοι εμφάνισης

– Συχνά οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον δεν μπορούσες να τους αποφύγεις. Κάποια πρόσωπα από κατασκευής έχουν σε αυτό το σημείο πιο διάφανο δέρμα ή τα ζυγωματικά τους είναι πιο έντονα με αποτέλεσμα να δημιουργείται σκιά κάτω από τα μάτια. Επίσης, η έκλειψη ύπνου και η κακή κυκλοφορία του αίματος είναι παράγοντες που εντείνουν την εμφάνισή τους.

– Η ηλικία έχει κι αυτή μερίδιο ευθύνης για τους μαύρους κύκλους. Μεγαλώνοντας, το δέρμα χάνει το κολλαγόνο του και γίνεται πιο λεπτό με αποτέλεσμα η έτσι κι αλλιώς ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια να αρχίσει και να χάνει τη λάμψη της. Εδώ σημείωσε ότι η ηλιοθεραπεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό και θυμήσου το την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να βγεις έξω το πρωί χωρίς αντηλιακό.

– Ακόμα ένας παράγοντας στον οποίο μπορεί να οφείλονται οι μαύροι κύκλοι είναι οι διάφορες αλλεργίες που σε ίσως σε ταλαιπωρούν ανά εποχή. Για να το καταλάβεις, τέντωσε το δέρμα κάτω από τα μάτια με τα δάχτυλά σου κι αν το χρώμα είναι μαύρο τότε οφείλονται σε κληρονομικούς και ηλικιακούς παράγοντες. Αν όχι είναι ξεκάθαρα επίπτωση μίας αλλεργίας.

Τρόποι αντιμετώπισης

– Αν έχεις καταλήξει ότι οι μαύροι κύκλοι που έχεις κάτω από τα μάτια σου προέρχονται από την έλλειψη ύπνου, τότε δοκίμασε να κοιμηθείς με δύο μαξιλάρια για να ανεβάσεις το κεφάλι σου λίγο πιο ψηλά για να διευκολύνεις την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

– Μία κομπρέσα βουτηγμένη σε κρύο νερό είναι ιδανική για να μειώσει το πρήξιμο. Άφησέ τη για 5′ και θα αισθανθείς πολύ καλύτερα.

– Όταν το ζήτημα είναι η ηλικία τότε μία καλή κρέμα που θα βοηθάει στην παραγωγή του κολλαγόνου είναι απαραίτητη. Τα συστατικά που πρέπει να φροντίσεις να έχει αυτή που θα διαλέξεις είναι η ρετινόλη και η βιταμίνη C, που θα φωτίσει την περιοχή   κάτω από τα μάτια.

– The magic product! Το concealer είναι πάντα η πιο δραστική και γρήγορη λύση για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους και να δώσεις στο βλέμμα σου μία ξεκούραστη και λαμπερή όψη. Προτίμησε ένα κρεμώδες concealer για αρχή σε peachy απόχρωση και έπειτα συνέχισε με το χρώμα που ταιριάζει στη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σου.