ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το κόλπο για να κάνεις πιο αποτελεσματική τη μάσκα προσώπου σου

Για αρχή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν αναφερόμαστε σε όλες τις μάσκες προσώπου αλλά στην κατηγορία των sheet masks aka μάσκες φτιαγμένες από χαρτί/ ύφασμα/ ίνες που είναι εμποτισμένες με ενυδατικά και άλλα θρεπτικά συστατικά για την επιδερμίδα και είναι προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Και σίγουρα αν χρησιμοποιείς αυτές τις μάσκες θα ξέρεις πως εκτός από πολύ βολικές μιας και δεν λερώνεσαι εύκολα, μπορείς να τις χρησιμοποιείς ακόμη και σε καθημερινή βάση, αν αισθάνεσαι πως η επιδερμίδα σου χρειάζεται extra boost. 

Αυτό που ίσως δεν ξέρεις- και δεν ξέραμε ούτε και εμείς μέχρι τώρα- είναι πως υπάρχει τρόπος να διπλασιάσουμε τα οφέλη της στην επιδερμίδα μας.

Όπως διαβάζουμε λοιπόν, την επόμενη φορά που θα βγάλουμε μία sheet mask από τη συσκευασία της θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις παρακάτω δύο φάσεις. Αρχικά να την απλώσουμε στο πρόσωπό μας και να την αφήσουμε για το μισό από τον προβλεπόμενο χρόνο (π.χ., αν στη συσκευασία αναγράφεται πως θα πρέπει να την αφήσουμε για 20 λεπτά, να την αφαιρέσουμε στα 10 λεπτά). Έπειτα αφού καθαρίσουμε την επιδερμίδα μας, να την τοποθετήσουμε για τα επόμενα 10 λεπτά από την ανάποδη πλευρά.

Κι αυτό γιατί, η μάσκα όταν βρίσκεται μέσα στη συσκευασία της είναι εμποτισμένη και από τις δύο πλευρές, οπότε γιατί να μην επωφεληθείς από μία διπλή δόση ενυδατικών και άλλων θρεπτικών συστατικών, δίνοντας μια επιπλέον τόνωση που θα κάνει την επιδερμίδα σου πιο λαμπερή;