FOUNDATION

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν αγοράζεις foundation

Είναι ένα από τα βασικά προϊόντα ενός πετυχημένου, flawless μακιγιάζ και ταυτόχρονα, αυτό το καλλυντικό το οποίο ανέκαθεν δυσκόλευε κάθε γυναίκα στην επιλογή του. Αρκεί να θυμηθείς πώς αισθάνεσαι κάθε φορά που σου τελειώνει το ήδη υπάρχον ή αποφασίζεις να ανανεώσεις το νεσεσέρ σου και βρίσκεσαι μέσα σε ένα κατάστημα καλλυντικών με μία τεράστια ποικιλία foundation να απλώνεται μπροστά σου. Και όπως καταλαβαίνεις τα λάθη είναι αναπόφευκτα αλλά σίγουρα όχι αδιόρθωτα, μιας και οι makeup artists πλέον δίνουν τις κατάλληλες συμβουλές για να τα αποφύγουμε. Ποιο είναι όμως το #1 λάθος που κάνουμε όταν αγοράζουμε ένα νέο foundation;

 

Όπως επισημαίνουν αρκετοί makeup artists, το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες όταν αγοράζουν foundation είναι το σημείο του σώματος που το τεστάρουν, αλλά και το μέρος- ο φωτισμός του χώρου εκείνη τη στιγμή.

 

«Πάντα να δοκιμάζεις την απόχρωση του foundation που πρόκειται να αγοράσεις σε μέρος που υπάρχει φυσικό φως, αφήνοντάς το μερικά δευτερόλεπτα και όχι στο χέρι σου. Το ιδανικότερο σημείο είναι στο πρόσωπό σου, στην περιοχή μεταξύ της μύτης και των ζυγωματικών σου, μιας και σπάνια η επιδερμίδα του προσώπου σου έχει το ίδιο χρώμα με αυτή στο υπόλοιπο σώμα σου. Τέσταρε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις (μια πιο ανοιχτή, μια πιο σκούρα και μία που πιστεύεις οτι είναι ακριβώς ο τόνος σου) και επίλεξε αυτή που θα γίνει ένα με το χρώμα της επιδερμίδας σου» συμβουλεύει η makeup artist της Bobbi Brown, Kim Soane.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι πως πλέον τα περισσότερα beauty brands έχουν ενισχύσει την γκάμα των αποχρώσεων των foundation και των concealer προκειμένου κάθε γυναίκα να βρει την ιδανική για εκείνη. Λίγος χρόνος και μερικές δοκιμές χρειάζονται μόνο για να κάνεις τη σωστή επιλογή.