CONTOURING

Το απόλυτο μακιγιάζ χωρίς πινέλα

Τα πινέλα είναι απαραίτητα εργαλεία για οποιοδήποτε μακιγιάζ. Υπάρχουν τόσα πολλά όμως που ξέρω ότι σε μπερδεύουν και καταλήγεις να χρησιμοποιείς 2-3, για τα μάτια, το ρουζ και την πούδρα συνήθως.

Βρήκα όμως ένα εξαιρετικό video που θα σου δείξει πως να πετύχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ αλλά και ποια προϊόντα να χρησιμοποιήσεις. Υπάρχει τρόπος να κάνεις μαγικά με τα δάχτυλά σου αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματα παρακάτω.

 

1. Ξεκίνα με το foundation. Άπλωσέ το απαλά στα σημεία που χρειάζεσαι κάλυψη και έπειτα με ταμποναριστές κινήσεις κάλυψε τα σημεία που είναι πιο ευαίσθητα για να μην προκαλέσεις ερεθισμό.

2. Με το μέσο δάχτυλο άπλωσε το concealer κάτω από τα μάτια και πάλι ταμποναριστά. Επιμείνετε για άψογη κάλυψη.

3. Αν έχεις εντάξει το countouring στο καθημερινό σου μακιγιάζ, τότε με ένα σε μορφή stick μπορείς να κάνεις τα ”κοψίματα” που θες.

4. Το κρεμώδες ρουζ είναι ιδανικό για αυτό το μακιγιάζ. Είναι πιο εύκολο να το απλώσεις με τα δάχτυλα και το αποτέλεσμα θα δείχνει πιο φυσικό.

5. Ώρα για highlighter με τα δάχτυλα. Βάλε λίγη ποσότητα από στα δάχτυλά σας και με απαλές κινήσεις άπλωσέ το στα ζυγωματικά, τη μύτη, το πηγούνι και λίγο στο μέτωπο.

6. Τελειώνεις με τα φρύδια και το mascara. Αν για τα φρύδια έχεις ένα προϊόν σε μορφή gel, τότε τόνισε τα σημεία προσεκτικά, εφαρμόζοντας το προϊόν με τα δάχτυλά σου. Μένουν μερικές στρώσεις mascara κι είσαι έτοιμη.

7. Τα χείλη θα είναι τέλεια ακόμα και με λίγο ενυδατικό balm.

Σε όλες αρέσει να σπάμε τους κανόνες και το καλοκαίρι είναι μία εποχή που σε προκαλεί να το κάνεις. Γιατί όχι και στο μακιγιάζ λοιπόν; Αν το καταφέρεις μία φορά στο σπίτι, τότε μπορείς να ελαφρύνεις το νεσεσέρ των διακοπών, απαλλάσσοντάς το από τα πινέλα. Μη σου γίνει όμως συνήθεια!