ΦΡΥΔΙΑ

Τα λάθη που κάνεις καθημερινά στο μακιγιάζ σου

Πλέον το μακιγιάζ έχει γίνει καθημερινή μου συνήθεια και μάλλον στις περισσότερες από εσάς. Αυτό προφανώς και είναι ένα δείγμα μίας καλής και προσεγμένης εμφάνισης αλλά μόνο όταν γίνεται σωστά. Όμως τι επιτρέπεται στο καθημερινό σου μακιγιάζ και ποια είναι τα λάθη που κάνεις;

Ρώτησα τον makeup artist Ρένο Πολίτη να μου απαριθμήσει τα 5 βασικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο καθημερινό μακιγιάζ καθώς και πως θα διορθωθούν. Ξεκίνα να σημειώνεις τα δικά σου λάθη και βελτίωσε το everyday makeup σύμφωνα με τα tips του ειδικού.

1. Skin Care. Το πρώτο πράγμα που αν αμελείς έχει αντίκτυπο στην επιδερμίδα σου είναι η έλλειψη φροντίδας του προσώπου σου. Πριν το μακιγιάζ η χρήση μίας ενυδατικής κρέμας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Ακόμα και τα χείλη έχουν ανάγκη από επιπλέον φροντίδα. Ειδικά το χειμώνα ένα απλό lip balm δεν αρκεί για να είναι απαλά. Κάνε συχνά ένα lip scrub που μπορείς εύκολα να φτιάξεις και μόνη σου (έχουμε ήδη αναφερθεί σε DIY συνταγές). Κάτι ακόμα, στο οποίο επέμεινε ο Ρένος είναι τα μάτια και η προσοχή που χρειάζονται. Το δέρμα στην περιοχή είναι πολύ ευαίσθητο γι’ αυτό φρόντισε να τα ενυδατώνεις με μία κρέμα ματιών, την οποία μπορείς να χρησιμοποιείς και στα χείλη. Ναι, καλά άκουσες! Το δέρμα στα μάτια και στα χείλη έχει το ίδιο ph, όπως που είπε γι’ αυτό μπορείς να βάζεις την ίδια κρέμα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

2. Foundation. Αυτό που συχνά παρατηρείται στις γυναίκες που χρησιμοποιούν foundation είναι ότι επιλέγουν λάθος τόνο και υφή. Αν κάνεις λάθος στην επιλογή του foundation που είναι και η βάση όλου του υπόλοιπου μακιγιάζ τότε το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι κολακευτικό. Αν για παράδειγμα η επιδερμίδα σου είναι ξηρή τότε το ιδανικό είναι ένα λιπαρό προϊόν σε υγρή μορφή. Αν πάλι είναι μεικτό προς λιπαρό τότε προτίμησε ένα oil-free προϊόν. Η συμβουλή του ειδικού για άψογο αποτέλεσμα είναι η χρήση primer για τη ρύθμιση της λάμψης και της ενοχλητικής γυαλάδας.

3. Less is more και στο μακιγιάζ. Ο Ρένος είναι θερμός υποστηρικτής τους φυσικού αποτελέσματος γι’ αυτό συστήνει να ελέγχεις την ποσότητα του foundation που χρησιμοποιείς. Προφανώς, δεν έχεις ανάγκη από κάλυψη πάντα σε όλο το πρόσωπο γι’ αυτό καλύτερα να βάψεις κατά τόπους προϊόν το οποίο θα απλώσεις μετά ομοιόμορφα για να έχεις ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.

4. ”Τα φρύδια είναι ο χαρακτήρας του προσώπου”, μου είπε ο Ρένος και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του. Γι’ αυτό μην κάνεις πειράματα και ζήτα τη συμβουλή του ειδικού για το σωστό σχήμα. Εννοείται ότι αποφεύγεις τα λεπτά φρύδια και τις υπερβολές και παραμένεις στο πιο φυσικό αποτέλεσμα.

5. Λάμψη παντού. Φέτος είναι η χρονιά που τα makeup trends επιβάλλουν λάμψη. Κι εδώ όμως το μέτρο είναι το παν καθώς και η σωστή περίσταση. Όπως πολύ σωστά σημείωσε ο Ρένος, οι λάμψεις που τόσο αγαπάς δεν ταιριάζουν σε πρόσωπο με ανοιχτούς πόρους και σπυράκια. Σε αυτό το σημείο επιστρέφουμε στο #1 και τη σημασία της σωστής φροντίδας της επιδερμίδας σου. Τέλος, μιας και μιλάμε για λάμψη θα μοιραστώ ακόμα ένα πράγμα που μου τόνισε, μιλώντας για λάθη στο μακιγιάζ. Πρόκειται για τα έντονα lip gloss που προφανώς και δεν είναι για όλες τις ώρες. Για να παραμείνει εντυπωσιακό και κολακευτικό το έντονο lip gloss θέλει το κατάλληλο μακιγιάζ για να το στηρίξει, το σωστό outfit και την ιδανική περίσταση.