Τα 5 πιο κοινά λάθη που κάνεις όταν βάζεις ρουζ

Βρες τι κάνεις λάθος με το ρουζ και διόρθωσέ το.

Αν και πρόκειται για το -ίσως- πιο υποτιμημένο προιόν του make up kit σου, το ρουζ είναι εκείνο που είτε θα ολοκληρώσει ιδανικά το μακιγιάζ σου, είτε θα σε κάνει να μοιάζεις με κλόουν (στην καλύτερη), αν δεν φανείς προσεκτική στην επιλογή του χρώματος και την εφαρμογή του.

Για να αποφεύγεις τις άβολες στιγμές, δες ποια είναι τα 5 πιο κοινά λάθη στην εφαρμογή του ρουζ και απόφυγέ τα χωρίς δεύτερη σκέψη.

1) Χρησιμοποιείς ρουζ σε μορφή πούδρας πάνω σε υγρή βάση

Καλό θα είναι να ταιριάζεις την υφή του ρουζ σου με αυτή της βάσης σου, για περισσότερο ομοιογενές αποτέλεσμα.

2) Φοβάσαι να δοκιμάσεις καινούριες αποχρώσεις

Για να βρεις την ιδανική απόχρωση ρουζ για σένα, πρέπει να δοκιμάσεις διάφορες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πέσεις και σε λάθη. Για να αποφύγεις κόπο αλλά και σπατάλη χρήματος, συμβουλεύσου έναν make up artist, προτού κάνεις την αγορά σου.

3) Δεν έχεις κατά νου το σχήμα του προσώπου σου

Το πού θα εφαρμόσεις το ρουζ, εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου σου. Έχει ιδιαίτερη σημασία για ένα σωστό αποτέλεσμα, να έχεις κατανοήσει τι σχήμα έχει το πρόσωπό σου και επομένως ποια σημεία είναι που πρέπει να τονίσεις με ρουζ.

4) Εφαρμόζεις το ρουζ τελευταίο στο μακιγιάζ

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς highlighter, εφάρμοσε το ρουζ πριν από αυτό, καθώς μπορεί η λάμψη του ρουζ σου να είναι αρκετή και να μην χρειάζεσαι επιπλέον φως από το highlighter.

5) Βάζεις τη λάθος ποσότητα

Είτε το παρακάνεις είτε βάζεις ελάχιστο, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ιδανικό. Προσπάθησε να εφαρμόζεις την κατάλληλη για κάθε φορά ποσότητα, ώστε να να αναδεικνύεις ολοκληρωμένα το μακιγιάζ σου.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

equalizer

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ