ΠΡΟΣΩΠΟ

Makeup tips: Clean skin σε 3 απλά βήματα

ImaxTree

Η καθαρή και λαμπερή, flawless επιδερμίδα είναι πάντα ένας στόχος που όλες βάζουμε στον εαυτό μας όσον αφορά στο μακιγιάζ. Ποια δεν θέλει ένα φυσικά αψεγάδιαστο πρόσωπο, έτοιμο να δεχτεί οποιοδήποτε μακιγιάζ; Αν και φαινομενικά δεν είναι δύσκολο να το καταφέρεις, στην πράξη το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το επιθυμητό. Κι αυτό συμβαίνει για 2 λόγους κυρίως. Πρώτον, γιατί δεν έχεις επιλέξει τις σωστές αποχρώσεις στα προϊόντα που χρησιμοποιείς και δεύτερον, γιατί το παρακάνεις.

Εδώ θα ασχοληθούμε με την υπερβολή και θέλω να σου πω ότι μπορείς να την αποφύγεις με 3 μόνο κινήσεις. Την επόμενη φορά που θα σταθείς μπροστά στον καθρέφτη, θυμήσου να ακολουθήσεις αυτά τα βήματα για μία clean επιδερμίδα σαν βάση ή σαν το μακιγιάζ σου. Σίγουρα, δεν σου λέω κάτι καινούργιο. Απλά μετά από τόση λάμψη, glitter και bold κραγιόν, σκέφτηκα να σου θυμίσω τα βασικά. Να κάνεις ένα διάλειμμα από το έντονο μακιγιάζ κι εσύ και η επιδερμίδα σου.

Βήμα 1ο

Primer. Ό,τι κι αν κάνεις, το primer είναι απαραίτητο βήμα για να πάνε καλά όλα τα υπόλοιπα. Προετοιμάζει την επιδερμίδα σου κατάλληλα για να υποδεχθεί το foundation και βοηθάει στη διάρκεια. Επομένως, μην το παραλείπεις.

Βήμα 2ο

Foundation. Σε αυτό το βήμα νιώθω ότι θα ακούσω πολλές φωνές να αναρωτιούνται ποιο είναι το κατάλληλο foundation, ποια απόχρωση, τι υφή κι ένα σωρό άλλες απορίες που τριγυρνούν στο μυαλό όλων μας. Αυτό που πρέπει να κάνεις σε πρώτη φάση είναι να επιλέξεις foundation ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου και στη συνέχεια να καταλήξεις στο σωστό τόνο.

Βήμα 3ο

Setting powder. Η μαγική πούδρα που «κλειδώνει» το αποτέλεσμα. Καλύτερα να είναι διάφανη και να την απλώσεις με το ειδικό πινέλο που μοιάζει με βεντάλια. Κάθε ίχνος λιπαρότητας θα εξαφανιστεί ενώ το foundation θα διαρκέσει περισσότερο.