BEAUTY TIPS

Το πιο συχνό λάθος που κάνεις με το eyeliner

Είτε έχεις καλή σχέση μαζί του είτε όχι, ξέρεις καλά ότι μπορεί να κάνει θαύματα στο πρόσωπό σου. Το eyeliner είναι ένα εργαλείο μακιγιάζ που σκοπό έχει να τονίσει και αναδείξει το βλέμμα σου. Δίνει σχήμα στα μάτια σου και δημιουργεί χρωματική αντίθεση με το λευκό τους, κάνοντάς τα πιο φωτεινά.

Ωστόσο είναι συχνό το φαινόμενο, οι γυναίκες που φορούν συχνά eyeliner, το χρησιμοποιούν λάθος. Είτε κάνουν λάθος τη γραμμή, είτε το παρακάνουν με την ποσότητα και το σχήμα της και το αποτέλεσμα είναι κάθε άλλο παρά κολακευτικό.

Για να λειτουργήσει σωστά η γραμμή του eyeliner όμως -σε φυσιολογικές συνθήκες και για πιο natural makeup look- καλό είναι να έχεις πάντα κατά νου τα παρακάτω tips που θα σε σώσουν από την υπερβολή ή απλά από ένα λάθος eye makeup.

Το σωστό προϊόν

Η επιλογή του σωστού προιόντος είναι προσωπική υπόθεση, καθώς έχει να κάνει με την ευκολία που έχεις στο να χρησιμοποιείς τα διάφορα είδη. Οι φανατικές ίσως ορκίζονται στο κλασσικό μπουκαλάκι με το λεπτό βουρτσάκι, ενώ οι πιο νέες της τεχνικής ίσως να έχουν βρει λύση στο stylo.

Σταθερότητα

Ξέρω ότι υπάρχουν αυτές οι γυναίκες που βάζουν eyeliner με την ίδια ευκολία που τραβούν μία γραμμή στο τετράδιο. Ωστόσο, αυτό είναι ένα ταλέντο που οι περισσότερες δεν το έχουν γι’ αυτό καλό είναι όταν θες να κάνεις μία σωστή γραμμή eyeliner να μην είσαι μπροστά στον καθρέφτη του αυτοκινήτου. Βρες μία σταθερή θέση στον καθρέφτη του μπάνιου σου και φρόντισε να έχεις καλό φως για να μπορείς εύκολα να βρεις το σωστό σημείο, ακριβώς στη ρίζα των βλεφαρίδων σου.

Βρες το σωστό σχήμα

Το eyeliner έχει σκοπό να τονίσει το βλέμμα σου και όχι να το μικρύνει. Γι’ αυτό ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου πρέπει να προσαρμόσεις και τη γραμμή του eyeliner. Αν τα μάτια σου είναι στρογγυλά τότε μπορείς να τραβήξεις λίγο πιο έξω και προς τα πάνω τη γραμμή. Αν είναι αμυγδαλωτά, τότε φρόντισε η γραμμή να είναι λεπτή και να σταματάει στο τέλος της εξωτερικής γωνίας των ματιών.

My tip: Μην ξεχνάς να ολοκληρώσεις το eye makeup look σου με μερικές στρώσεις mascara για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.