EYELINER

Τα σωστά βήματα για να βάλεις eyeliner

Τόσος λόγος γίνεται πάντα γύρω από αυτή την άψογη γραμμή στα μάτια που κάνει το βλέμμα ακαταμάχητο. Tips, μυστικά, κόλπα και πολλά προϊόντα που υπόσχονται εύκολη εφαρμογή του eyeliner κι όμως τη στιγμή που πρέπει κάτι πάει στραβά.

Θέλω να σε καθησυχάσω και να σου πω ότι είναι απόλυτα λογικό να δυσκολεύεσαι να κάνεις τη γραμμή του eyeliner. Μην κοιτάς τη διπλανή σου στο γραφείο που έρχεται σαν την Brigitte Bardot και είναι σαν να γεννήθηκε με αυτή τη μαύρη γραμμή στα μάτια. Υπάρχουν κι αυτές που έχουν πολύ σταθερό χέρι και τους βγαίνει αβίαστα ή αυτές που έχουν κάνει τόση εξάσκηση και έχουν μάθει την τεχνική.

Εσύ όμως που όταν προσπαθείς να βάλεις eyeliner πάντα καταλήγεις να χαλάς το μισό μπουκάλι από το υγρό του ντεμακιγιάζ καλό είναι να ξεκινήσεις από τα απλά και βασικά βήματα και να αφήσεις κατά μέρους τα κόλπα. Διάλεξε το eyeliner που σε βολεύει (μπορεί να είναι και ένα μαλακό μολύβι ματιών) και ξεκίνα.

1. Το eyeliner χρειάζεται μία πολύ καλή βάση στα μάτια για να μείνει σταθερό και να μην τρέξει το χρώμα. Πούδραρε λίγο πριν την εφαρμογή, ειδικά αν έχεις βάλει πριν κρέμα ματιών.

2. Ξεκίνα τη γραμμή από την εσωτερική γωνία και με φορά προς τα έξω στο άνω βλέφαρο με ένα μαλακό μολύβι ματιών(μείνε όσο πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων μπορείς) Φρόντισε να έχει φρεσκοξυσμένη μύτη για να μπορείς εύκολα να κάνεις λεπτή γραμμή. Σβήσε με μία μπατονέτα απαλά τα σημεία που έχεις ξεφύγει.

3. Έπειτα πάρε το eyeliner και με το ειδικό πινέλο ή όποιο άλλο applicator έχει το προϊόν και πέρνα προσεκτικά τη γραμμή που ήδη έχεις κάνει με το μολύβι από πάνω. Μην ανοίξεις αμέσως το μάτι. Περίμενε λίγο να στεγνώσει το προϊόν. Τυχόν διορθώσεις πρέπει να γίνουν αφού έχει στεγνώσει πολύ καλά το eyeliner. 

4. Κάνε το ίδιο και στο άλλο μάτι και είσαι έτοιμη.

My tip: Πολλές φορές με βοηθάει να ξεκινάω τη γραμμή από τη μέση των άνω βλεφάρων και να την τραβάω προς τα έξω. Στη συνέχεια, συμπληρώνω τη γραμμή από την μέση και προς τα μέσα. Αυτός είναι ένας τρόπος για να μπορέσεις να κάνεις αυξανόμενο (από την έσω προς την έξω γωνία) το πάχος της γραμμής.