ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Μικροβίωμα: Τι είναι και πώς μπορεί να σου χαρίσει την καλύτερη επιδερμίδα της ζωής σου

Ένας κάθε 6 δευτερόλεπτα! Αυτός είναι ο ρυθμός πώλησης του ορού Advanced Génifique της Lancôme και όχι άδικα αφού έχει δοκιμαστεί σε 4.000 γυναίκες, έχει λάβει πάνω από 170 βραβεία, 10.000 αξιολογήσεις 5 αστέρων, ενώ 97% των γυναικών που το χρησιμοποιούν θα το πρότειναν σε άλλες γυναίκες.

Κι όμως η Lancôme δεν επαναπαύεται στις δάφνες της κι έτσι φέτος, στην 10η επέτειό του, ο ορός Advanced Génifique επαναλανσάρεται στην πιο επαναστατική εκδοχή του, δαμάζοντας τη δύναμη του αινιγματικού μικροβιώματος και χαρίζοντας σε κάθε γυναίκα νεανική, λαμπερή επιδερμίδα.

Η θαυματουργή σύνθεση του νέου Advanced Génifique αποτελεί το αποκορύφωμα 15 ετών έρευνας του μικροβιώματος της επιδερμίδας. Όπως ο αρχικός ορός άντεξε στη δοκιμασία του χρόνου και εξελίχθηκε σε σύμβολο ομορφιάς της, έτσι και η νέα, αναβαθμισμένη έκδοση υπόσχεται να είναι διαχρονική και να συναρπάσει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Για να κατανοήσεις τη δύναμη του νέου ορού ωστόσο, θα πρέπει να εξοικιωθείς με τον όρο “μικροβίωμα”.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μικροβίωμα θα προκαλέσει επανάσταση στο μέλλον των καλλυντικών προϊόντων αφού περικλείει το μυστικό της υγείας και της ομορφιάς. Μετά από 15 χρόνια έρευνας και 10.000 αναλύσεις δειγμάτων δερματικού μικροβιώματος η Lancome παρουσιάζει τώρα το πρώτο της προϊόν βασισμένο σε αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα που αποτελεί καινοτομία στον χώρο.

Εάν εξετάσουμε τον ανθρώπινο οργανισμό, θα δούμε ότι αποτελείται κατά 50% από ανθρώπινα κύτταρα και κατά 50% από βακτηριακά. Το μικροβίωμά μας είναι ένα συμβιωτικό κομμάτι του οργανισμού μας και είναι μοναδικό στον κάθε άνθρωπο. Αποτελώντας έναν πολύτιμο σύμμαχο της επιδερμίδας μας, το πρώτο μας μικροβίωμα είναι ένα δώρο που λαμβάνουμε από τη μητέρα μας. Η ισορροπία του είναι απαραίτητη για την καλή υγεία και εμφάνιση της επιδερμίδας. Μέχρι να ενηλικιωθούμε, το μικροβίωμα της επιδερμίδας μας περιέχει έως 1.000 είδη βακτηρίων, ενώ ανά 2 τ.εκ. επιδερμίδας υπάρχουν έως 2 εκατομμύρια βακτήρια. Τα επικρατέστερα είδη είναι τα Cutibacterium, Staphylococcus και Corynebacterium.

Όταν το μικροβίωμά μας είναι ισορροπημένο, η επιδερμίδα μας μπορεί να αμύνεται και να αποκαθίσταται. Οι 3 βασικοί ρόλοι του μικροβιώματος είναι:

-Προστασία: Ένα ισορροπημένο μικροβίωμα παρέχει αντιμικροβιακή άμυνα ενάντια σε παθογόνα βακτήρια και απελευθερώνει αντιοξειδωτικές πρωτεΐνες.

-Ρύθμιση: Ρυθμίζει την υπερβολική φλεγμονή.

-Επανόρθωση: Στη συνέχεια, ενισχύει την συνοχή της επιδερμίδας και ενδυναμώνει τον προστατευτικό φραγμό, για να αυξάνει την ανθεκτικότητα.

 

Καθώς μεγαλώνουμε όμως το μικροβίωμα της επιδερμίδας αλλάζει και διαταράσσεται από τον τρόπο ζωής μας και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Οι υπεριώδεις ακτίνες, η ρύπανση, η διατροφή, τα φάρμακα και οι ορμόνες αποτελούν ορισμένους από τους παράγοντες που μπορούν να υπονομεύσουν αυτό το οικοσύστημα και να επηρεάσουν ενδεχομένως την απαραίτητη συνεργασία ανάμεσα στο μικροβίωμα και την επιδερμίδα μας.

Έτσι, σαν μια μυστική δύναμη που κρύβεται στο βάθος της επιδερμίδας, η διατήρηση ενός ισορροπημένου μικροβιώματος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα, για να δείχνει η επιδερμίδα υγιής και όμορφη. Αξιοποιώντας αυτή την ανακάλυψη, η Lancôme δημιούργησε την κορυφαία σύνθεση για δράση στο μικροβίωμα της επιδερμίδας, τον νέο ορό Advanced Génifique που έχει εμπλουτιστεί με ένα μοναδικό μείγμα 7 κλασμάτων πρεβιοτικών και προβιοτικών. Το μοναδικό αυτό μίγμα παρέχει στο μικροβίωμά του απαραίτητους πόρους, όπως σάκχαρα, αμινοξέα και λιπίδια, ώστε να βοηθά την επιδερμίδα να αμύνεται και να αποκαθίσταται καλύτερα.

 

Μέσα στο εμβληματικό πλέον μπουκάλι της Lancôme, το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σταγονόμετρο που γεμίζει αυτόματα απελευθερώνει 30 εκατομμύρια κλάσματα πρεβιοτικών και προβιοτικών σε κάθε εφαρμογή, για να αποκαλύπτει την πραγματική λάμψη της επιδερμίδας και να μειώνει ορατά τα σημάδια γήρανσης. Επιπλέον, η νέα σύνθεση δεν είναι μονάχα αποτελεσματική αλλά αναζωογονητική και ελαφριά. Ο νέος ορός Advanced Génifique απορροφάται εύκολα και γρήγορα από την επιδερμίδα αφού γίνεται άμεσα ένα με αυτή και αρχίζει να δρα, προσφέροντας άμεσα αποτελέσματα.

Ο νέος ορός Advanced Génifique προσφέρει ταχύτερη, ενεργή αποκατάσταση και πιο δυνατή επιδερμίδα

Μόλις επτά ημέρες χρήσης αρκούν για να αποκαλυφθεί μια επιδερμίδα κατά 82% πιο δυνατή, που λάμπει από νεότητα, ενώ μετά από ένα μπουκάλι οι λεπτές γραμμές λειαίνονται κατά 42%, οι ρυτίδες κατά 46% ενώ η επιδερμίδα μοιάζει 50% πιο ελαστικό, σφριγηλό, λαμπερό και ομοιόμορφο.

Τελικά το μυστικό της τέλειας επιδερμίδας δεν είναι κάποιος εξωτερικός παράγοντας αλλά η υγεία του ίδιου του μικροβιώματος που ‘ζει’ εκεί.