DIY

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Ενυδατική μάσκα προσώπου με γιαούρτι

Λίγο το ξενύχτι των ημερών, η άσταστη διατροφή και τα κοκτέιλς, λίγο η χαμηλή θερμοκρασία και η επιδερμίδα σου πιθανόν να χρειάζεται αυτή την «τονωτική ένεση» που θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη της. Όχι, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ένα μισθό, ούτε να βγεις εκτός σπιτιού για να αναζητήσεις την τέλεια μάσκα για το πρόσωπό σου. Απλά, ψάξε στην κουζίνα σου τα παρακάτω 3 φυσικά- super ενυδατικά- υλικά για να φτιάξεις τη δική σου μάσκα.

Θα χρειαστείς:

1/2 αβοκάντο

1 κουταλιά σούπας λευκό γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Η προετοιμασία θα σου πάρει ένα λεπτό

Χρησιμοποίησε το μίξερ ή ένα πιρούνι  προκειμένου να πολτοποιήσεις το αβοκάντο και ρίξε το σε ένα καθαρό μπολ. Στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και το μέλι και άρχισε να ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Η μάσκα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις.

Τι πρέπει να κάνεις

Άπλωσε μία παχύρευστη στρώση στην καθαρή επιδερμίδα σου και άφησέ τη να απορροφηθεί για 10-15 λεπτά. Έπειτα, απομάκρυνέ τη χρησιμοποιώντας μία βρεγμένη πετσέτα με χλιαρό νερό και ρίξε άφθονο δροσερό νερό στο πρόσωπό σου. Στο τέλος, μην ξεχάσεις να απλώσεις την ενυδατική σου.

Χάρη στα ενυδατικά συστατικά του, το μέλι θα απομακρύνει τη θαμπάδα από την επιδερμίδα σου, ενώ το γιαούρτι θα δράσει ως ήπιο απολεπιστικό, λόγω του γαλακτικού οξέος, που περιέχει. Τέλος, το αβοκάντο, εκτός από ενυδατικό και πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη, περιέχει αρκετή βιταμίνη C που φωτίζει το δέρμα.