ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Το απλό κόλπο για να καθυστερήσεις τις ρυτίδες

Μετά από τόσες αναλύσεις, άρθρα, μελέτες κι έρευνες σχετικά με την αντηλιακή προστασία είμαι σίγουρη ότι έχεις πειστεί πόσο σημαντικό είναι να είσαι πιστή, ειδικά τους θερινούς μήνες. Ωστόσο, στη χώρα που ζούμε ο ήλιος -ευτυχώς- κάνει συχνά την εμφάνισή του και τους χειμερινούς μήνες. Βέβαια αν δεν προσέξεις οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν να επιβαρύνουν και να βλάψουν την επιδερμίδα σου - κυρίως αυτή του προσώπου. Εκτός από τις δερματικές παθήσεις που μπορεί να προκαλέσει η έκθεση στον ήλιο άνευ προστασίας είναι γνωστό ότι συμβάλλει σημαντικά και στην γήρανση και κατ' επέκταση στην εμφάνιση ρυτίδων.

Τώρα όμως, που θα διαβάσεις αυτό το post, θα έχεις έναν παραπάνω λόγο και πολύ σημαντικό κίνητρο για να μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό σου σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με μία στατιστική ανάλυση των επιστημόνων της Procter & Gamble σε έρευνα που έγινε σε πάνω από 150.000 γυναίκες με την πλειοψηφία τους να έχουν κλείσει τα 60, οι 10,839 είπαν ότι η επιδερμίδα τους μοιάζει τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερη από την πραγματική τους ηλικία.

Παρά τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών που συσχετίζουν την αντιγήρανση με την κληρονομικότητα, τη διατροφή, το άγχος και το καλό DNA, η εν λόγω έρευνα διαπιστώνει ότι η οι γυναίκες που φορούν αντηλιακή κρέμα πάνω από τα 3/4 του χρόνου διατηρούν τη νεανικότητα της επιδερμίδας τους περισσότερο.

Ο δερματολόγος Dr. Anjali Mahto, σύμβουλος και εκπρόσωπος του British Skin Foundation δήλωσε ότι:

”Το 90% των αλλαγών που συνδέονται με την γήρανση είναι άμεση συνέπεια της έκθεσης στον ήλιο και της καταστροφής (της επιδερμίδας) από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Συνεπώς, είναι λογικό η επιδερμίδα που προστατεύεται από τον ήλιο με το κατάλληλο SPF να μειώνει τα σημάδια της γήρανσης”.

Σαφώς η συνεχής αντηλιακή προστασία παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά μην ξεχνάς ότι η ενυδάτωση, η σωστή διατροφή και η διακοπή του καπνίσματος είναι επίσης στοιχεία που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σου να είναι υγιής και νεανική για περισσότερο χρόνο.

 

*Πηγή: netdoctor.co.uk