ΔΕΡΜΑ

Νεανική όψη για πάντα; Κι όμως γίνεται!

Η επιθυμία όλων μας είναι να φαινόμαστε και να νιώθουμε νέοι για όσο περισσότερο γίνεται. Αυτό προϋποθέτει ένα υγιές δέρμα χωρίς ρυτίδες, ενυδατωμένο και απαλλαγμένο από τα σημάδια της γήρανσης που η ηλικία, η κούραση, η κληρονομικότητα, ο τρόπος ζωής μας και η περιβαλλοντική ρύπανση προκαλούν. Όσο κι αν φροντίζουμε το δέρμα μας με διάφορα προϊόντα, πίνοντας πολύ νερό, κάνοντας σωστή διατροφή κ.α., οι παράγοντες αυτοί “φρενάρουν” τη διαδικασία ανάπλασής του και το αφυδατώνουν, κάνοντάς το να φαίνεται θαμπό, κουρασμένο και με ρυτίδες.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP αποτελεί μία πρωτοποριακή ενέσιμη τεχνική για την αντιγήρανση και ενυδάτωση της επιδερμίδας, που χρησιμοποιεί το ίδιο το πλάσμα του ατόμου και για το λόγο αυτό είναι απόλυτα συμβατή με τον οργανισμό. Γίνεται η αιμοληψία, στη συνέχεια το αίμα επεξεργάζεται και κατόπιν εγχέεται στις περιοχές όπου υπάρχει το πρόβλημα προκαλώντας την  παραγωγή κολλαγόνου, υαλουρονικού οξέος, ελαστίνης και κερατίνης. Με την τεχνική αυτή ενεργοποιείται επίσης η λειτουργία των βλαστοκυττάρων, αναπλάθονται οι ιστοί και επουλώνονται τα τραύματα.

Το δέρμα μετά από τη θεραπεία είναι εξαιρετικά αναζωογονημένο, λείο και νεανικό. Η PRP απευθύνεται κατά κύριο λόγο στο πρόσωπο και τις ρυτίδες, αλλά μπορεί να γίνει και σε σημεία του σώματος, π.χ ντεκολτέ.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP έχει πολλά πλεονεκτήματα, με το κυριότερο ότι είναι απόλυτα συμβατή με τον οργανισμό και επομένως δεν εμπεριέχει κίνδυνο αλλεργικής ή άλλης αντίδρασης! Επίσης είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, με μόλις λίγες μέρες χρόνο αποθεραπείας και που γίνεται χωρίς αναισθησία, παρά μόνο με χρήση αναισθητικής κρέμας! Τα αποτελέσματα δε, είναι ορατά άμεσα, και διαρκούν 6 έως 12 μήνες.

Η όλη διαδικασία γίνεται εύκολα και γρήγορα, αφού διαρκεί 20- 30 λεπτά, ανάλογα με τον αριθμό των περιοχών που θα αντιμετωπιστούν.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, οι λεπτές ρυτίδες και γραμμές είναι σαφώς βελτιωμένες.  Με την πάροδο των ημερών και καθώς το πλάσμα απορροφάται από το δέρμα ξεκινάει η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, με τα τελικά αποτελέσματα να είναι ορατά σε 3 εβδομάδες. Το δέρμα είναι λαμπερό, ενυδατωμένο εκ των έσω και νεανικό και η υφή της επιδερμίδας αισθητά πιο απαλή.

Όταν το πρόβλημα είναι πιο έντονο και οι ρυτίδες πιο βαθιές και το δέρμα περισσότερο αφυδατωμένο γίνονται κάποιες επαναληπτικές συνεδρίες και πολλές φορές συνδυάζονται και με θεραπεία υαλουρονικού οξέως ή θεραπείες laser, ώστε να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα αντιγήρανσης και ανανέωσης.

Τώρα πλέον η κάθε γυναίκα μπορεί με τον τρόπο αυτό να αποκτήσει το δέρμα που της αξίζει!

Επισκεφτείτε το www.regen.gr για να διαβάσετε περισσότερα. Ευχαριστούμε τον πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε.