ΑΚΜΗ

5 κακές συνήθειες για το δέρμα σου που πρέπει να σταματήσεις τώρα

Πολλές φορές, η ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σε παρασύρει και ενώ εσύ προσπαθείς για το καλύτερο, ο ζήλος σου μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Ήρθε η ώρα να μάθεις ποιες από τις συνήθειές σου είναι αυτές που αντί να σου κάνουν καλό, σου προκαλούν επιπλέον προβλήματα.

Είμαι αναμφίβολα φανατική της περιποίησης του προσώπου. Θες λόγω λόξας, θες λόγω δουλειάς, είμαι συνεχώς στην αναζήτηση της μίας και μοναδικής κρέμας που θα δώσει λύση στο πρόβλημά μου, του ιδανικού ορού για την επιδερμίδα μου μόνο και η ιστορία συνεχίζεται.

Η μέχρι τώρα εμπειρία μου και οι πολλές ερωτήσεις στη δερματολόγο μου με έκαναν να καταλήξω στο εξής σημαντικό: Δεν είναι θέμα ποσότητας αλλά ποιότητας.

#1 Απολέπιση, απολέπιση και πάλι απολέπιση

Όπως οι πολλές από εσάς, έχω λιπαρότητα στην ”Τ” περιοχή. Το γεγονός αυτό με ωθούσε να δοκιμάζω συνεχώς scrubs προσώπου, συνταγές DIY αλλά και έτοιμα από την αγορά. Κάποια στιγμή, σε μία επίσκεψη στη δερματολόγο μου αναρωτήθηκα την ώρα του καθαρισμού γιατί έχω τόσο σμήγμα ενώ απολεπίζομαι συνέχεια. Με ρώτησε αμέσως πόσο συχνά κάνω απολέπιση και στην απάντησή μου εντοπίστηκε το πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να κάνεις scrub μέρα παρά μέρα και κυρίως αν είναι δυνατό. Βρες ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν, το οποίο θα χρησιμοποιείς 2 φορές την εβδομάδα και η επιδερμίδα σου θα το εκτιμήσει. Αυτό ισχύει για τα μεικτά δέρματα, γι’ αυτό αν έχεις άλλο τύπο επιδερμίδας πρέπει να βρεις τη δική σου ιδανική συχνότητα.

#2 Προσπερνάς το βραδινό καθαρισμό

Ότι ισχύει για το πλύσιμο των δοντιών το βράδυ, ισχύει και για τον καθαρισμό του προσώπου σου. Ποτέ μην αφήσεις το καθάρισμα του προσώπου σου για το πρωί, αφού θα το κάνεις έτσι κι αλλιώς. Το βράδυ η επιδερμίδα του προσώπου πρέπει να είναι καθαρή για να υποδεχτεί την κρέμα και να τη βοηθήσει να δράσει μαζί με τους φυσικούς της μηχανισμούς. Όταν σου γίνει συνήθεια δεν θα μπορείς να κοιμηθείς αν δεν έχεις πλύνει το πρόσωπό σου, γιατί θα νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά.

#3 Επιχείρηση σπυράκια

Τα σπυράκια είναι ενοχλητικά. Σε αυτό συμφωνούμε όλες. Αυτό που δεν ξέρει καμία να πεις με σιγουριά είναι πως να τα εξαφανίσεις. Εγώ αυτό που μπορώ να σου πως είναι τι δεν πρέπει να κάνεις και να στο δικαιολογήσω. Δεν πρέπει ποτέ να πειράζεις και να σκας μόνη σου σπυράκια. Όχι γιατί η δερματολόγος ή η αισθητικός έχει μαγικά χέρια αλλά γιατί πιθανότατα δεν θα το κάνεις σωστά. Αυτό που συμβαίνει συχνά με όλες εμάς που δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο να αφήσουμε ήσυχο το σπυράκι είναι ότι ενώ το πατάμε, το πιέζουμε και νομίζουμε ότι έχουμε βγάλει όλο το σμήγμα από μέσα, δεν τα έχουμε καταφέρει τόσο καλά. Το σημείο μπορεί να μολυνθεί αφού το έχουμε πειράξει -συχνά χωρίς να έχουμε απολυμάνει τα χέρια μας- καθώς επίσης και να ξαναδημιουργηθεί το σπυράκι αφού δεν το έχουμε καθαρίσει εντελώς.

#4 Σαν τα μάτια σου

Έχεις ακούσει την παροιμία που λέει: ”το προσέχω σαν τα μάτια μου”. Πόσο σημασία δίνεις εσύ στα μάτια σου όμως; Έχουμε πει αρκετές φορές για το πόσο ευαίσθητη είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια, επομένως είναι λογικό να χρειάζονται προσοχή στην περιποίηση. Γι’ αυτό, ανεξάρτητα από την ηλικία, πρέπει να τα συμπεριλάβεις στη ρουτίνα σου καθημερινά.

#5 Η λάθος κρέμα

Για να μπορέσει να κάνει μία κρέμα τη δουλειά της πρέπει να τη βοηθήσεις κι εσύ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι καμία κρέμα δεν είναι μαγική. Υπάρχει πάντα η κατάλληλη για τον δικό σου τύπο δέρματος. Μην παραμυθιάζεσαι όταν βγαίνει στην αγορά για αναζήτηση μίας κρέμας προσώπου. Βρες πρώτα τον τύπο του δέρματός σου, σημείωσε τις ανάγκες του προσώπου σου και κατέληξε στο σωστό προϊόν. Μην επαναπαυθείς όμως όταν το βρεις! Μην ξεχνάς ότι μαζί σου μεγαλώνει και το δέρμα σου. Η εποχή, ο καιρός και η καθημερινότητα είναι μεταβαλλόμενα στοιχεία που επηρεάζουν την επιδερμίδα σου και πρέπει να αντιλαμβάνεσαι πότε χρειάζεται να αλλάξεις την κρέμα και την ρουτίνα σου.