ΠΡΟΣΩΠΟ

Τι θα συμβεί στο πρόσωπό σου αν σταματήσεις να βάφεσαι

Κακά τα ψέμματα, οι γυναίκες είμαστε αυτάρεσκα πλάσματα. Θέλουμε να αρέσουμε πρώτα στον ίδιο μας τον εαυτό και έπειτα στους γύρω μας.

Ένας τρόπος που προσπαθούμε να το επιτύχουμε αυτό είναι το καθημερινό μακιγιάζ. Πάντα φυλάμε από ένα τέταρτο (στην καλύτερη) έως μία ώρα (για τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις) στην προετοιμασία μας πριν κάποια έξοδο, ώστε να κάνουμε το τέλειο μακιγιάζ.

Το ενδεχόμενο να ελαχιστοποιήσεις ή ακόμα και να καταργήσεις το make up σε καθημερινή βάση σίγουρα σε προβληματίζει σε πρώτο επίπεδο.

Κακώς. Αυτά είναι τα 4 πράγματα που θα συμβούν αν ελαττώσεις ή σταματήσεις εντελώς το καθημερινό μακιγιάζ.

1) Θα καθαρίσει το πρόσωπό σου

Make up, concealer, ρουζ και πόσα ακόμα προϊόντα καταλαμβάνουν το χώρο τους καθημερινά πάνω στο πρόσωπό σου. Και αν θέλεις να είσαι απόλυτα ειλικρινής, θα πρέπει να παραδεχτείς ότι δεν κάνεις κάθε φορά στο τέλος της ημέρας το ιδανικότερο ντεμακιγιάζ.

Κάνε ένα διάλειμμα από όλα αυτά και θα διαπιστώσεις ότι το πρόσωπό σου μοιάζει καθαρότερο μέσα σε λίγες μέρες.

 

2) Θα δείχνεις νεότερη

Ειδικά αν εφαρμόζεις ένα βαρύ make up καθημερινά, θα δεις ουσιαστική διαφορά. Οι φακίδες στη μύτη ή τα ροδαλά μάγουλά σου, που προσπαθείς να καλύψεις με όλα αυτά τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, είναι αυτά ακριβώς που θα σε κάνουν να δείχνεις φυσικά νεανική.

 

3) Θα επενδύσεις περισσότερο στη φροντίδα του προσώπου σου

Αν πρόκειται να υιοθετήσεις το αμακιγιάριστο λουκ, θα θες το δέρμα σου να φαίνεται όσο το δυνατόν καλύτερο (χωρίς σπασίματα και κηλίδες). Έτσι, θα εντρυφήσεις στους ορούς, τις μάσκες και όλα εκείνα τα σημαντικά προϊόντα με αντηλιακή προστασία. Να ξέρεις, το δέρμα σου θα σε ευχαριστεί τώρα και για πάντα.

 

4) Και τελικά θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν χρειάζεσαι make up (ή έστω χρειάζεσαι λιγότερο)

Από τη στιγμή που θα γίνεις ο no make up τύπος, ο γυρισμός στην foundation εποχή θα σου φανεί ξένος. Και βαρύς. Αντί να καλύπτεις ολόκληρο το πρόσωπό σου με τόσα προϊόντα, μπορεί απλά να καταλάβεις ότι σου αρκεί ένα concealer. Ή, αντί να επιλέξεις smokey eyes για τη βραδινή σου έξοδο, μπορείς απλά να επενδύσεις σε μια πιο ελαφριά εκδοχή, με σκέτη μάσκαρα αντ’ αυτού.

 

Όπως και να έχει, στο τέλος θα έχεις αποκτήσει μια νέα προοπτική.