BEAUTY TIPS

Πώς θα κάνεις το concealer να διαρκεί όλη μέρα

Το concealer είναι ο ήρωας του δικού μου νεσεσέρ και πιθανότατα πολλών ακόμα. Είναι αυτό το προϊόν που μπορεί να κάνει το βλέμμα σου να δείχνει ξεκούραστο και φωτεινό, αρκεί όμως να βρεις το ιδανικό concealer για σένα και φυσικά να ξέρεις να το βάζεις σωστά. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, όσο μαγικό μπορεί να είναι άλλο τόσο καταστροφικό μπορεί να αποδειχθεί.

Για να είσαι πάντα με άψογο βλέμμα, λοιπόν, καλό είναι να έχεις πάντα στο μυαλό σου μερικά tips που θα σε βοηθήσουν έτσι ώστε να το εφαρμόσεις σωστά.

– Αρχικά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το υπόλοιπο μακιγιάζ, η προετοιμασία είναι απαραίτητη. Αυτό σημαίνει ενυδάτωση της ευαίσθητης περιοχής των ματιών, έτσι ώστε να επανακτήσει τη λάμψη της και το concealer να μπορέσει να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Φυσικά δεν εννοώ να το κάνεις μόνο πριν ακριβώς χρειαστεί να βάλεις concealer. Πρόσθεσε την κρέμα ματιών στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σου και τότε θα δεις διαφορά.

– Όπως επιλέγεις την υφή του foundation να είναι η κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σου, έτσι πρέπει να κάνεις και με το concealer. Αν για παράδειγμα η επιδερμίδα σου είναι ξηρή στην περιοχή, θα χρειαστείς μία πιο ενυδατική φόρμουλα που θα απλώνεται πιο εύκολα. Αν πάλι θες αρκετή κάλυψη, τότε το λεπτόρευστο προϊόν δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι.

 

– Να σου θυμίζω επίσης, ότι ανάλογα με την εποχή αλλάζουν και οι ανάγκες σου. Όσον αφορά στο concealer αυτό σημαίνει ότι το καλοκαίρι, αν μαυρίζει στο πρόσωπο ή αν χρησιμοποιείς πολύ bronzer, τότε η απόχρωση που χρησιμοποιείς το χειμώνα μάλλον δεν είναι η σωστή. Επιπλέον, ανάλογα με την εποχή η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια έχει άλλες ανάγκες, επομένως καλό είναι να μην μένεις πιστή σε ένα προϊόν.

– Για περισσότερη ασφάλεια όμως και αποτέλεσμα με διάρκεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα eye primer σαν βάση. Έτσι, μετά από ώρα δεν θα δεις τις λεπτές γραμμές να διαγράφονται.

My tip: Φυσικά πρέπει να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να βάζεις άπειρες στρώσεις concealer. Το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό και καθόλου φυσικό. Το πιθανότερο είναι οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες που τυχόν έχεις κάτω από τα μάτια να γίνουν πιο έντονες.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/bobbibrown/