BEAUTY TIPS

5 tips που θα σε κάνουν να δείχνεις νεότερη

Το πιο συχνό λάθος που σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη έχει να κάνει με το μακιγιάζ σου. Στην προσπάθειά σου να πετύχεις ένα άψογο makeup look, σκοντάφτεις σε λάθη και τελικά καταφέρνεις το αντίθετο.

Δώσε λίγο χρόνο και διάβασε αυτές τις μικρές συμβουλές που θα σε κάνουν να ξανανιώσεις. Δεν πρόκειται για tricks και μαγικά προϊόντα, αλλά για απλές συμβουλές που καλό είναι να σου γίνουν συνήθεια όσον αφορά στο μακιγιάζ σου.

Μην το παρακάνεις

Το foundation έχει έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης. Να καλύπτει τις ατέλειες του προσώπου και να δημιουργεί μία σωστή βάση για τη συνέχεια του μακιγιάζ. Πολλές φορές όμως είναι ένα βήμα που δεν χρειάζεται, τουλάχιστον σε καθημερινή βάση. Αν έχεις μαύρους κύκλους, διχρωμίες, μικρές κοκκινίλες, σπυράκια και γενικότερα ενοχλητικά σημαδάκια η λύση είναι το concealer κι όχι πολλές στρώσεις από ένα υπερκαλυπτικό foundation. Αν έχεις μία πολύ καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα, άφησέ την να δείξει πόσο λαμπερή είναι. Εξάλλου το no makeup look που θες να πετύχεις δεν μπορεί να γίνει καλύτερα από μια κυριολεκτικά φυσική βάση.

Λάμψη φυσικά!

Η λάμψη είναι αναμφίβολα σημάδι νεότητας και υγείας της επιδερμίδας. Επομένως, πρέπει να είναι και το δικό σου ζητούμενο όταν μακιγιάρεσαι. Χρησιμοποίησε ένα καλό tinted moisturizer ή ένα illuminating primer για χαρίσεις λάμψη στο πρόσωπό σου. Προσοχή όμως στην ποσότητα γιατί υπάρχει πιθανότητα να φαίνεσαι λιπαρή. Σε αυτή την περίπτωση μία illuminating διάφανη πούδρα θα βοηθήσει πολύ.

Μάτια μου μεγάλα

Το βλέμμα σου, συχνά προδίδει την ηλικία. Κι όταν εσύ δεν το φροντίζεις σωστά αφήνοντας την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σου αφυδατωμένη και βάφοντάς τα έντονα αυτό που κάνεις είναι να τους προσθέτεις χρόνια. Βάζε κρέμα ματιών νυχθημερόν -αν δεν το έχεις κάνει ακόμα- και για να το μακιγιάζ τους χρησιμοποίησε ανοιχτές γήινες αποχρώσεις που θα κάνουν τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα. Αν πάλι δεν μπορείς να αποχωριστείς το μαύρο μολύβι ή το eyeliner δες εδώ πως να βαφτείς για να φαίνονται τα μάτια σου πιο μεγάλα.

Χειλάκι πετροκέρασο

Τα χείλη είναι από τα πρώτα σημεία στο πρόσωπο που μαρτυρούν την ηλικία. Γι’ αυτό χρειάζονται ενυδάτωση πριν το lipstick καλό είναι να χρησιμοποιείς κι ένα μολύβι για το περίγραμμά κοντά στη φυσική απόχρωση των χειλιών σου. Έτσι θα δώσεις ένα σχήμα στα χείλη σου, καλύπτοντας τυχόν μικροατέλειες. Σημείωσε επίσης ότι τα κρεμώδη κραγιόν και τα lip glosses σε γήινες αποχρώσεις είναι τα ιδανικότερα, αφού κάνουν τα χείλη να φαίνονται πιο ζουμερά και πιο υγιή.

Μάγουλο βερίκοκο

Το ρουζ μπορεί να μην είναι πια εξαιρετικά δημοφιλές στα σύγχρονα makeup trends αλλά ξέρω πολλές γυναίκες που ορκίζονται σε αυτό το καλλυντικό. Και κατά τη γνώμη μου όχι άδικα. Το πρόβλημα δεν είναι να βάλεις ρουζ αλλά να είναι υπερβολικό και λάθος η απόχρωσή του. Οι neutral και ελαφρώς pinky αποχρώσεις είναι πάντα η πιο ασφαλής επιλογή αν είσαι μελαχρινή ενώ αν είσαι ξανθιά δοκίμασε λίγο πιο ροδακινί αποχρώσεις.