ΠΡΟΣΩΠΟ

Ξέρεις ότι τα πρόσωπα θριαμβεύουν όταν είναι γυμνά;

Σε εκατοντάδες πασαρέλες, κάθε χρόνο, τα ίδια. Οι makeup artists ακονίζουν πινέλα, φυσάνε τις πούδρες τους μπροστά από αψεγάδιαστες επιδερμίδες, βγάζουν στη σειρά τα βελούδινα σφουγγαράκια για να απλωθεί περίτεχνα το φον ντε τεν και τα μοντέλα φιγουράροουν με πανέμορφα και ολόγυμνα δέρματα.

 

“Το μακιγιάζ αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σου, το διάφανο μακιγιάζ όμως, είναι αυτό που αναδεικνύει την προσωπικότητά σου”, μου χε πει πριν χρόνια στο Παρίσι η αγαπημένη τεχνίτρια του make up, η Πατ Μακ Γκραθ.

 

Kι είναι αλήθεια. Το ωραιότερο μακιγιάζ είναι αυτό που δεν φαίνεται ότι υπάρχει.

 

Για να σου πετύχει όμως το τέλειο γυμνό δέρμα πρέπει να ακολουθήσεις τους δικούς του κανόνες και δεν είναι τόσο απλό όσο δείχνει.

Το κλειδί της επιτυχίας κρύβεται στη διάφανη, φωτεινή και ενυδατωμένη επιδερμίδα σου.

 

Αφού περάσεις μια ανάλαφρη ενυδατική, άναμειξε primer με μεικαπ και πέρασέ το απαλά με sponge σ΄ολο το πρόσωπο, αλλά και το λαιμό.

 

 

Στη συνέχεια, σταθεροποίησε όλο αυτό με μια ημιδιαφανή λευκή πούδρα, που χαρίζει κι ένα υπέροχο σατιινέ τελείωμα.

 

Για τα ζυγωματικά προτίμησε ρουζ σε παλ φυσική απόχρωση, ενώ για τα μάτια οι παστέλ σκιές θα δώσουν την ανάλογη φωτεινότητα στο βλέμμα.

 

Στα χείλη επιλέγεις μόνο ματ κραγιόν και σε nude αποχρώσεις.

 

Κι ένα εξτραδάκι: Κάτι εξίσου σημαντικό είναι να μπορείς να συνδυάσεις σωστά τις υφές των προϊόντων που θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις.

εις το επανιδείν (με χαμόγελο πάντα)