BEAUTY TIPS

Το λάθος που κάνεις όταν βάζεις σκιά

Κι αφού έχεις βρει το τέλειο χρώμα ή την ονειρεμένη παλέτα σκιών για τα μάτια, κάτι πάει λάθος και η εφαρμογή δεν είναι αυτή που περίμενες. Μπορεί να ρίχνεις στη σκιά το φταίξιμο αλλά μάλλον θα το κάνεις άδικα. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κάνεις κάτι λάθος στην εφαρμογή κι έτσι να έχεις εκείνες τις γραμμές στο καπάκι που καταστρέφουν κάθε προσπάθεια για να τονίσεις ή να φωτίσεις τα μάτια σου.

Το λάθος που κάνεις είναι ότι παραλείπεις τη βάση. Ένα eye primer είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να απλωθεί σωστά η σκιά αλλά και για να έχει διάρκεια το αποτέλεσμα. Ωστόσο, αν στο καπάκι εντοπίζεις λιπαρότητα, βάλε λίγη διάφανη πούδρα πριν την εφαρμογή της σκιάς.

Δοκίμασε το Photo Finish Lid Primer της Smashbox για διάρκεια και πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Ένα ακόμα λάθος που μπορεί να κάνεις σχετίζεται με την ποσότητα. Αν χρησιμοποιείς πινελάκι τότε πριν την εφαρμογή τίναξέ το για να φύγει η περιττή ποσότητα.

Για να αποφύγεις τη λιπαρότητα στα καπάκια των ματιών σου μπορείς να εφαρμόσεις το Aquatique Waterproof Eyecolour Base από την Lancôme.

My tip: Αν θες ένα πιο έντονο αποτέλεσμα τότε βάλε τη σκιά με ταμποναριστές κινήσεις. Έτσι το χρώμα που θες θα αποτυπωθεί καλύτερα κι έτσι θα τονίσεις περισσότερο τα μάτια σου.