DIY

Πανεύκολη μάσκα προσώπου με 3 συστατικά για απαλή επιδερμίδα

Τα φυσικά συστατικά πολλές φορές φαίνονται πολύ χρήσιμα για την περιποίηση της επιδερμίδας σου αρκεί να ξέρεις να τα συνδυάζεις και να τα χρησιμοποιείς σωστά. Το πιο εύκολο και ανώδυνο πράγμα που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι είναι να φτιάξεις μία μάσκα προσώπου που θα προσφέρει στην επιδερμίδα σου αυτό που έχει ανάγκη. Η παρακάτω συνταγή με πράσινο άργιλο και λεβάντα είναι πανεύκολη στην παρασκευή και εξαιρετικά χρήσιμη αν αντιμετωπίζεις προβλήματα ενήλικης ακμής.

Ο πράσινος άργιλος είναι γεμάτος με πολύ χρήσιμα συστατικά κατάλληλα για λιπαρές, με τάσεις ακμής αφού είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, διοξείδιο του πυριτίου, του αργιλίου και του ασβεστίου, συμβάλλοντας στον καθαρισμό της επιδερμίδας από το σμήγμα, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι απορροφητικός.

Η λεβάντα παίζει κι εκείνη πολύ σημαντικό ρόλο αφού απαλύνει και επουλώνει τα σημάδια της επιδερμίδας σου.

Επομένως, με αυτά τα δύο συστατικά μπορείς εύκολα να καθαρίσεις αλλά και να καταπραΰνεις την επιδερμίδα σου από το σμήγμα και την περιττή λιπαρότητα.

Θα χρειαστείς:

1 φλιτ. νερό

3 κ.σ. άνθη λεβάντας

1/2 φλιτ. πράσινο άργιλο

Διαδικασία:

Βάζεις το νερό με τα άνθη λεβάντας σε μία κατσαρόλα και μόλις πάρουν μία βράση τα αφαιρείς από τη φωτιά. Αφήνεις το μείγμα να κρυώσει για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια το σουρώνεις.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το φιλτραρισμένο υγρό με τον άργιλο μέχρι να μαλακώσει. (Μπορεί να μην είναι αρκετά πηχτό στην αρχή, αλλά μην προσθέσεις άργιλο γιατί στη συνέχεια θα πάρει τη μορφή που πρέπει). Αποθηκεύεις το μείγμα σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς για να μην στεγνώσει.

Απλώνεις τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και την αφήνει για περίπου 15’. Όταν αρχίσεις να έχεις την αίσθηση του τραβήγματος τότε ήρθε η ώρα να την αφαιρέσεις με χλιαρό νερό.