ΑΚΜΗ

Ο σωστός τρόπος να σπάσεις ένα ενοχλητικό σπυράκι

Είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να σου συμβούν. Το σπυράκι που εμφανίζεται ξαφνικά ένα πρωί και σου χαλάει τη διάθεση πρέπει να εξαφανιστεί αλλά επειδή είσαι καλό κορίτσι περιμένεις υπομονετικά να ξεραθεί.

Τι γίνεται όμως όταν το σπυράκι είναι τόσο ενοχλητικό που δεν μπορείς να περιμένεις ή απλά έχεις σημαντική έξοδο που εννοείται το σπυράκι δεν έχει καμία δουλειά;

Με πολλή προσοχή και μόνο αν υπάρξει ανάγκη μπορείς να σπάσεις το σπυράκι σου ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

– Αρχικά πρέπει να πλύνεις πολύ καλά τα χέρια σου με ένα απολυμαντικό. Φρόντισε να στεγνώσουν καλά πριν ακουμπήσεις το σπυράκι σου.

– Καθάρισε καλά το σπυράκι σου με μία μπατονέτα εμποτισμένη με καθαρό οινόπνευμα. Έτσι θα το προετοιμάσεις για την διαδικασία που ακολουθεί.

– Πάρε ένα χαρτομάντιλο, χώρισέ το στα δύο και τύλιξε τους δείκτες των χεριών σου για να ξεκινήσεις τη διαδικασία. Πίεσε το σπυράκι σου από τις πλευρές της κεφαλής που έχει δημιουργηθεί κι όχι κατευθείαν πάνω της. Κανονικά πρέπει να σπάσει χωρίς μεγάλη πίεση αλλιώς δεν είναι έτοιμο για να το σκάσεις και μάλλον πρέπει να βρεις τρόπο να το καλύψεις.

– Όταν τελειώσεις καθάρισε πάλι την περιοχή με ένα βαμβάκι με καθαρό οινόπνευμα για να την αποστειρώσεις και πάλι. Μην πιάσεις την περιοχή με τα χέρια σου, αφού το σημείο είναι ακόμα ευάλωτο και σε καμία περίπτωση δεν θες να μεταφερθούν μικρόβια.