ΑΚΜΗ

Έχεις ακμή; Πρέπει να διαβάσεις αυτή την έρευνα

Είναι πλέον γνωστό ότι οι άνθρωποι με λιπαρό δέρμα εμφανίζουν ρυτίδες πολύ αργότερα από αυτούς με ξηρό. Και η εξήγηση είναι προφανής και ξεκάθαρη. Ένα λιπαρό δέρμα είναι σαφώς πιο παχύ κι ανθεκτικό από ένα ξηρό, επομένως είναι δύσκολο για τις ρυτίδες έκφρασης ή γήρανσης να το ''χαράξουν''.

Επιπλέον, εσύ που έχει λιπαρό δέρμα είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την ενυδάτωση. Το δέρμα σου έχει όση υγρασία χρειάζεται και ακόμα περισσότερη και ξέρω τι πρόβλημα μπορεί να σου προκαλεί αυτό κάποιες φορές. Τα λιπώδη κύτταρα είναι επίσης περισσότερα στις λιπαρές επιδερμίδες, πράγμα που σημαίνει ότι δέρμα είναι πιο δύσκολο να χάσει τη σφριγηλότητα και τη νεανική του όψη.

Τα λιπαρά δέρματα όμως, ενώ καθυστερούν να εμφανίσουν ρυτίδες είναι πιο ευάλωτα στην εμφάνιση ακμής, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εφηβείας αλλά και στα ενήλικα χρόνια.

Αν αντιμετωπίζεις ακμή για πολλά χρόνια λοιπόν, η επιστήμη ήρθε να σου δώσει έναν καλό λόγο για να σταματήσεις να μοιρολατρείς. Αυτό που εσύ μάχεσαι καθημερινά να αντιμετωπίσεις, σου χαρίζει χρόνια. Σωστά διάβασες! Οι άνθρωποι με χρόνιο πρόβλημα ακμής ζουν περισσότερο κι αυτό εξηγείται επιστημονικά.

Σύμφωνα με μελέτη, τα λευκά αιμοσφαίρια ατόμων με αντίστοιχο πρόβλημα έχουν πιο ανθεκτικό περίβλημα. Αυτό το περίβλημα ονομάζεται τελομερές και βρίσκεται στο τέλος του χρωμοσώματος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού είναι υπεύθυνο για την προστασία από τη φθορά της χρήσιμης πληροφορίας.

Για να μη σπας το κεφάλι σου, αυτό το περίβλημα παίζει σημαντικό ρόλο στο να διατηρείται η σωστή λειτουργία των κυττάρων. Τα καλά νέα για τα ακνεϊκά δέρματα είναι ότι έχουν πιο ανθεκτικό τελομερές κι επομένως περισσότερα χρόνια ζωής.