ΑΚΜΗ

6 tips για δέρμα χωρίς ακμή

Η ακμή είναι ένα πρόβλημα στο δέρμα που δυστυχώς δεν απασχολεί μόνο τους εφήβους, αλλά αρκετές ηλικιακές ομάδες. Αναλόγως με το είδος της μπορεί να είναι είτε πιο ήπια είτε πιο βαθιά. Υπάρχουν δέρματα που είναι πιο επιρρεπή στην εμφάνιση ακμής. Υπάρχουν όμως και τρόποι που μπορείς να την προλάβεις ή να μειώσεις την έντασή της. Διάβασε παρακάτω χρήσιμες συμβουλές από το doctoranytime που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από την ακμή και τα σημάδια της στο δέρμα σου!

#1 Είναι πιο κοινή από όσο νομίζεις

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι δεν είναι ο/η μόνος/η που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα! Είναι ίσως το συχνότερο δερματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες κυρίως εφηβικής ηλικίας. Άρα, μην ανησυχείς διότι οι περισσότεροι έχουν περάσει από αυτό το στάδιο και δεν τους φαίνεται όσο περίεργο νομίζεις!

#2 Πάρε τη γνώμη του δερματολόγου σου για τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς

Αν το δέρμα σου είναι ακνεϊκό, θα πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόντα που ενδείκνυνται για αυτόν τον τύπο επιδερμίδας. Για να μάθεις τι τύπο επιδερμίδας έχεις θα πρέπει να συμβουλευτείς το δερματολόγο σου. Ζήτα τη συμβουλή του για την αντηλιακή σου κρέμα και την ενυδατική προσώπου σου.

#3 Να πλένεις το πρόσωπό σου με ειδικό σαπούνι

Είναι σημαντικό να αφαιρείς με εξειδικευμένο για ακνεϊκά δέρματα σαπούνι τους ρύπους και την σκόνη της καθημερινότητας κάθε βράδυ από το πρόσωπό σου.

#4 Απόφυγε τη ζάχαρη και τα κορεσμένα λιπαρά

Η ζάχαρη είναι η τροφή των μικροβίων. Η συχνή κατανάλωση γλυκών και λιπαρών φαγητών μπορεί να επιδεινώσει ένα ήδη υπάρχον πρόβλημα ακμής στο δέρμα.

#5 Προσπάθησε να αποφεύγεις το άγχος

Ναι, το ξέρουμε ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ούτε υπάρχει ένα μυστικό κόλπο που θα εξαφανίσει ως δια μαγείας το στρες από τη ζωή σου! Όμως αξίζει να προσπαθήσεις να το ξεφορτωθείς… ή τουλάχιστον να το περιορίσεις όσο γίνεται. Το άγχος μπορεί να επιδεινώσει την ακμή στο πρόσωπο.

#6 Καθάρισε καλά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου

Είναι πολύ σημαντική η υγιεινή στο μακιγιάζ σου αν έχεις οποιαδήποτε ευαισθησία στο δέρμα σου. Θα πρέπει να πλένεις τακτικά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σου και να στεγνώνεις πολύ καλά πριν τα αποθηκεύσεις ή τα χρησιμοποιήσεις. Τα εργαλεία αυτά έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα και πρέπει να είναι καθαρά διότι μπορεί να μεταφέρουν βακτηριακούς παράγοντες και σκόνη.

Παράγοντες που μπορεί να επιδεινώσουν την ακμή

Αν έχεις ήδη ακμή στο δέρμα σου, να θυμάσαι ότι οι παρακάτω παράγοντες μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα και να προκαλέσουν σημάδια στο δέρμα ή να το ερεθίσουν:

> Προϊόντα hairstyling που έρχονται σε επαφή με το δέρμα

> Ρύπανση περιβάλλοντος

> Ο τρόπος που μεταχειρίζεσαι τις πληγές και τα σπυράκια

> Προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης προσώπου

> Έμμηνος ρύση

Το δέρμα μας χρειάζεται τη φροντίδα μας καθημερινά. Είτε είναι πιο ευαίσθητο είτε όχι, θα πρέπει να το περιποιούμαστε και να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής σε καθημερινή βάση. Ένα ακνεϊκό δέρμα χρήζει ακόμη μεγαλύτερης προσοχής, καθώς η τυχόν μη τήρηση της απαραίτητης φροντίδας μπορεί να επιδεινώσει πολύ το πρόβλημα και να το καταστήσει μη διαχειρίσιμο. Με τις κατάλληλες θεραπείες ακμής θα μπορέσεις να απαλλαγείς από τα σημάδια που ταλαιπωρούν το δέρμα σου.