ΜΑΛΛΙΑ

5 beauty tips για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μία πολύ ευαίσθητη περίοδος και -ειδικά την πρώτη φορά- μοναδική εμπειρία για μία γυναίκα. Το σώμα σου αλλάζει κι εσύ καλείσαι να το αντιμετωπίσεις όσο πιο φυσιολογικά γίνεται. Φυσικά και δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου πει τι να κάνεις με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου αλλά σίγουρα μπορώ να σου δώσω μερικά σωτήρια beauty tips γι' αυτή την περίοδο. Το ότι θα γίνεις μαμά δεν σημαίνει ότι θα αφήσεις πίσω σου όλες τις γυναικείες συνήθειες και θα ξεχάσεις την προσωπική σου περιποίηση.

1. Ραγάδες! Από τις πρώτες ανησυχίες μίας εγκυμονούσας καθώς είναι λογικό το δέρμα να μην αντέχει το απότομο μεγάλωμα της κοιλιάς. Εννοείται ότι το κάθε δέρμα αντιδρά διαφορετικά αλλά εσύ μπορείς να προλάβεις τυχόν ραγάδες με ενυδατικό λάδι σώματος. Αν είναι φυτικό ακόμα καλύτερα. Μία ερώτηση στο φαρμακοποιό σας θα σας δώσει τη λύση για το ποιο είναι το κατάλληλο.

2. Οι ορμόνες σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάνουν πάρτι και είναι πιθανό το πρόσωπό σου να εμφανίζει λίγη παραπάνω λιπαρότητα. Για να αποφύγεις την εμφάνιση στιγμάτων και τα σπυράκια καλό είναι να πλένεις το πρόσωπό σου πρωί βράδυ με ένα ήπιο σαπούνι και να το ενυδατώνεις με μία oil-free lotion. Αν τα σπυράκια επιμείνουν τότε δράσε τοπικά με λίγο tea tree oil.

3. Οι μαύροι κύκλοι έχουν γίνει έντονοι αυτή την περίοδο; Αν ναι, τότε μάλλον πρέπει να πιεις περισσότερο νερό. Ξεκίνα να πίνεις νερό λοιπόν και για πιο άμεσα αποτελέσματα δοκίμασε το trick με τις πατάτες. Εννοείται ότι το concealer θα σου φανεί σωτήριο.

4. Τί συμβαίνει με τα μαλλιά σου όταν είσαι έγκυος και είναι τόσο λαμπερά και γερά; Είναι σύνηθες στις γυναίκες που κυοφορούν να έχουν τέλεια μαλλιά. Αυτό οφείλεται στις βιταμίνες που λαμβάνουν για άλλους λόγους αλλά προφανώς βοηθούν και τα μαλλιά. Αφού είναι τέλεια εσύ θες να τα βάψεις αλλά όλοι γύρω σου το θεωρούν απαγορευτικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καλό να υπομείνεις αυτή την έντοναη μυρωδιά της αμμωνίας γι’ αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία φυτική βαφή, πάντα με τη συμβουλή του γυναικολόγου σου.

5. Η ίδια συζήτηση για τη βαφή μαλλιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται και αναφορικά με το μανικιούρ. Τα νύχια σου είναι τέλεια -για τους ίδιους λόγους που είναι και τα μαλλιά σου- και νομίζω δεν χρειάζονται πάνω τους τα χημικά βερνίκια. Δώστε τους ένα καλό σχήμα και περάστε ένα ενυδατικό top coat. Να είστε σίγουρες ότι κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει.