Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου

Τα βρώμικα πινέλα «κρύβουν» πολλά περισσότερα βακτήρια απ' όσα φαντάζεσαι.

Έρχονται σχεδόν καθημερινά σε επαφή με την επιδερμίδα σου μιας και τα χρησιμοποιείς για να απλώσεις το ρουζ, το foundation, το bronzer/highlighter, τις σκιές στα μάτια σου, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την υγεία του δέρματός σου αλλά και τη διάρκεια του μακιγιάζ σου. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάς να τα «περιποιηθείς» όπως τους αξίζει σε εβδομαδιαία βάση. Ναι, αναφέρομαι στα πινέλα του μακιγιάζ που έχεις στο νεσεσέρ και το μπουντουάρ σου γενικότερα και στο γεγονός πως αμελείς να τα καθαρίσεις. Για την ακρίβεια όχι μόνο εσύ, αλλά περίπου το 72% των γυναικών.

Τα βασικά ερωτήματα βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, είναι πόσο συχνά πρέπει να τα πλένεις προκειμένου να απομακρύνεις τη σκόνη, τους ρύπους που σε συνδυασμό με τα υπολείμματα των προϊόντων μένουν στις τρίχες  αλλά και τι θα συμβεί αν δεν το κάνεις;  (Τα σπυράκια είναι μέσα στις ανεπιθύμητες παρενέργειες). Οι ειδικοί προτείνουν να τα καθαρίσεις 1-2 φορές την εβδομάδα.

via GIPHY

 

Πειράματα έχουν δείξει ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα μικρόβια που μπορεί να είναι παγιδευμένα στις τρίχες των πινέλων μακιγιάζ μπορεί να είναι περισσότερα από αυτά του καθίσματος της τουαλέτας σου.

via GIPHY

 

Όσο για το πώς μπορείς να τα καθαρίσεις; Βρες εδώ 3 πανεύκολους τρόπους να το κάνεις σε χρόνο dt.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ