BEAUTY

3 λάθη που κάνεις με την πετσέτα του προσώπου σου

123RF

Αν δεν είσαι Κορεάτισσα και δεν ακολουθείς την «towel-free drying method» aka δεν σκουπίζεις το πρόσωπό σου με πετσέτα, τότε αυτό το άρθρο σε αφορά. Κι αυτό γιατί χρησιμοποιείς καθημερινά  πετσέτες, για το πρόσωπο,  το σώμα, τα μαλλιά σου. Μείνε στο πρώτο aka τις πετσέτες προσώπου και χωρίς να θέλω να σε ταράξω, τσέκαρε σε πρώτη φάση να δεις αν κάνεις τα παρακάτω λάθη. Αν ναι, ξεκίνα να τα διορθώνεις από σήμερα κιόλας.

Δες ακόμη: Ο λόγος που οι Κορεάτισσες δε σκουπίζουν το πρόσωπό τους με πετσέτα

– Την αλλάζεις μία στις τόσες

Μπορεί να τις βλέπεις αφράτες και καμαρωτές να κρέμονται στο μπάνιο σου (πριν τις χρησιμοποιήσεις), όμως, οι πετσέτες είναι μεγάλες παγίδες μικροβίων, μιας και κάθε φορά που τις χρησιμοποιείς, μεταφέρεις πάνω τους τα φυσικά βακτήρια του δέρματός σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αναπτύσσονται βακτηρία, μικρόβια και άλλοι μικροοργανισμοί που επιστρέφουν στο πρόσωπό σου, με μεγάλο κίνδυνο να προκληθούν  ερεθισμοί, σπυράκια, ακόμη και ακμή. Το ιδανικό, είναι να χρησιμοποιείς μονά καθαρά πετσετάκια τα οποία θα αλλάζεις σε καθημερινή βάση  ή να αντικαθιστάς την πετσέτα του προσώπου σου το πολύ μετά από δύο χρήσεις.

-Τη μοιράζεσαι

Sharing is caring ΑΛΛΑ στην περίπτωση κάποιων πραγμάτων (μέσα σε αυτά είναι και οι πετσέτες του προσώπου σου) το μοίρασμα βλάπτει. Οι λόγοι αυτονόητοι. Ο κίνδυνος να μεταδοθούν μικρόβια και νεκρά κύτταρα είναι μεγάλος, όπως επίσης και οι πιθανότητες να εμφανίσεις ακόμη και πιο σοβαρά δερματικά προβλήματα όπως ερεθισμούς ή ακόμη και σταφυλόκοκκο. Δεν θα ήθελες νομίζω.

– Ο τρόπος σου δεν είναι καλός

«Ό,τι δίνεις, παίρνεις» λένε σ΄αυτή τη ζωή και αν δεν φέρεσαι με αγάπη στην επιδερμίδα του προσώπου σου αλλά και στα μαλλιά σου, τότε μην περιμένεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Για αρχή άσε στην άκρη τις πετσέτες με πολύ τραχιά υφή και έπειτα άλλαξε τον τρόπο σου aka κάνε πιο ήπιες, ταμποναριστές κινήσεις όταν σκουπίζεις ειδικά την επιδερμίδα του προσώπου σου. Σε αυτό το σημείο, να σου θυμίσω πως αρκετές Κορεάτισσες δεν σκουπίζουν το πρόσωπό τους, δοκιμάζοντας την ”towel-free drying method”. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με μελέτες, τα προϊόντα περιποίησης του προσώπου (πχ κρέμες, τόνερ, serum κλπ) απορροφώνται καλύτερα σε βρεγμένη επιδερμίδα απ’ ό,τι σε εντελώς στεγνή. Διεισδύουν καλύτερα στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος με τα αποτελέσματα να είναι πιο άμεσα ορατά στην επιδερμίδα μας. Με αυτόν τον τρόπο, η επιδερμίδα ενυδατώνεται καλύτερα, ενώ παράλληλα αποφεύγεται και ο κίνδυνος τυχόν ερεθισμών από μικρόβια που ενδεχομένως υπάρχουν πάνω στην πετσέτα.