ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

Αποκλειστικό: Μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες για το νυφικό μακιγιάζ της Αθηνάς Οικονομάκου

Η μεγάλη μέρα έφτασε, η Αθηνά Οικονομάκου ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας και εκτός από το υπέροχο δαντελένιο νυφικό της Celia Kritharioti, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε το απαραίτητο focus μας στο μακιγιάζ αλλά και το χτένισμα δια χειρός της Χαράς Παπανικολάου.

Και επειδή η Αθηνά είναι από τα αγαπημένα και πιο στυλάτα κορίτσια της ελληνικής showbiz, επικοινωνήσαμε με τη Χαρά προκειμένου να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του νυφικού beauty look της. (Οκ, επικεντρωθήκαμε λίγο παραπάνω στο μακιγιάζ, δεν θα σου πούμε ψέματα).

 

«Το μακιγιάζ της Αθηνάς ήταν βασισμένο στις γήινες αποχρώσεις. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα natural τονισμένο μακιγιάζ. Αφού ενυδατώσαμε πολύ καλά την επιδερμίδα, δημιουργήσαμε μία ελαφριά βάση με foundation από Shiseido και ελαφρύ contouring στα ζυγωματικά για να δείχνουν πιο σμιλευμένα, με την παλέτα για φωτοσκιάσεις από Anastasia Beverly Hills. Στη συνέχεια, προσθέσαμε λίγο ρουζ σε ροζ απόχρωση- ιδανική για ένα ρομαντικό look- και τέλος κάναμε μερικές γυαλάδες στα ψηλά σημεία του προσώπου με την παλέτα highlighting της NYX Cosmetics που αντανακλούσαν το φυσικό φως.

 

 

Όσο αφορά το μακιγιάζ ματιών, επειδή η Αθηνά φοράει μόνιμες- extension βλέφαρίδες (από το Celebrities Eyelashes) δεν χρησιμοποιήσαμε έντονη μάσκαρα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να δείχνει πολύ «βαρύ» το βλέμμα της. Μάλιστα, στις κάτω βλεφαρίδες δεν βάλαμε καθόλου. Στα βλέφαρα προτιμήσαμε ματ σκιές σε φυσικές, γήινες αποχρώσεις (ανοιχτό- σκούρο καφέ αλλά και copper, ένα κόκκινο-καφέ) τις οποίες σβήσαμε πολύ καλά κάνοντας blending. Σκοπός ήταν να δώσουμε βάθος στα μάτια κάνοντας καλές φωτοσκιάσεις, χωρίς να αφήσουμε έντονες γραμμές».

Το tip που κρατάμε εμείς; «Στην εσωτερική κόγχη του ματιού βάλαμε ένα touch από μία λευκή- διάφανη shimmer σκιά και λίγη copper απόχρωση για να γίνει ακόμη πιο σαγηνευτικό το βλέμμα. Επειδή όλες οι σκιές που χρησιμοποιήσαμε ήταν ματ, δημιουργήσαμε την τέλεια αντίθεση με αυτή τη shimmer υφή». 

«Πολύ κοντά στις ρίζες των πάνω βλεφαρίδων βάλαμε eyeliner και καφέ μολύβι (πιο συγκεκριμένα το Eye Kohl της MAC στην απόχρωση Teddy, για έντονο μπρονζέ αποτέλεσμα) και κάναμε πολύ καλό blending προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα smudgy smokey eye look, ενώ στις  κάτω βλεφαρίδες απλώσαμε την copper απόχρωση κάνοντας πάλι καλό blending».

 

Κεφάλαιο κραγιόν. «Η Αθηνά λατρεύει τις nude- φυσικές αποχρώσεις στα χείλη της, γι αυτό προτιμήσαμε ένα χρώμα κραγιόν και μολυβιού χειλιών από τη Shiseido κοντά σε αυτό των χειλιών της, φέρνοντας λίγο περισσότερο θα μπορούσα να πω προς το κερασί».

Και φυσικά αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάει κάθε γυναίκα στο μακιγιάζ της είναι να περιποιείται τα φρύδια της. «Εμείς, απλά φροντίσαμε να τονίσουμε το φυσικό τους σχήμα και να γεμίσουμε τα κενά με ένα μολύβι φρυδιών σε ανοιχτή καφέ απόχρωση από τη Shiseido. Οι τελευταίες πινελιές στο μακιγιάζ μπήκαν με τη διάφανη πούδρα σταθεροποίησης από τη Vichy και το spray Fix+ της MAC που διατηρεί την επιδερμίδα ανανεωμένη, ενώ παράλληλα σταθεροποιεί το μακιγιάζ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όσο για το χτένισμα – που άντεξε όπως μας είπε η Χαρά ακόμη και στα 9 μποφόρ- «επιλέξαμε ένα ατημέλητο updo με πολλά χαλαρά πλεξουδάκια που δεν φαίνονταν, ενώ ανάμεσα στα μαλλιά περάσαμε τα μικρά λουλούδια από το ύφασμα του νυφικού. Παρόλο που δείχνει αρκετά ατημέλητο και χαλαρό, είχε αρκετή δουλειά, γι αυτό μας πήρε περίπου δυόμισι ώρες»

Τέλος, για το δεύτερο νυφικό look της Αθηνάς, δώσαμε ένα πιο JLO αέρα, ιδανικό party. Αφήσαμε τα μαλλιά κάτω σε ανάλαφρα waves και επιλέξαμε ένα πιο έντονο σε σχέση με το νυφικό μακιγιάζ smokey eye look χρησιμοποιώντας πάλι γήινες αποχρώσεις και σκούρο καφέ μολύβι, αυτή τη φορά και στην εσωτερική γραμμή των ματιών. Ακόμη, κάναμε πιο έντονο highlighting και bronzing, που αναδείκνυαν τα όμορφα χαρακτηριστικά της, χωρίς υπερβολές.»

Για το τέλος, η Χαρά μας έδωσε το δικό beauty tip για όλες τις #wannabe νύφες. «Το νυφικό μακιγιάζ κάθε γυναίκας είναι προσωπική υπόθεση και έχει να κάνει με πολλά πράγματα, όπως το νυφικό, το στυλ του γάμου, την προσωπικότητα, το χαρακτήρα και την αισθητική κάθε γυναίκας. Γι αυτό το λόγο καμία μέλλουσα νύφη δεν πρέπει να κάνει/ υιοθετεί ένα μακιγιάζ που δεν είναι ο εαυτός της.»

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/celiakritharioti