ΝΥΧΙΑ

8 εύκολοι τρόποι να φροντίσεις τα κατεστραμμένα νύχια σου

Ένα σπασμένο νύχι δεν είναι μόνο αντιαισθητικό, είναι πρακτικά άβολο καθώς αγκυλώνεται παντού και κατά συνέπεια είναι κι επίπονο.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια κόλπα, τα οποία γίνονται εύκολα στο σπίτι και θα σε βοηθήσουν να αναζωογονήσεις τα αδύναμα νύχια σου, που σίγουρα έχουν δει και καλύτερες μέρες.

1) Βάλε τα νύχια σου σε ελαιόλαδο

Βάζε τα νύχια σου σε ένα μπολ με παρθένο ελαιόλαδο για 10′-15′ καθημερινά επί ένα μήνα και μετά περίπου δύο φορές την εβδομάδα. Αυτή η οικονομική και homemade θεραπεία θα δυναμώσει τα ταλαιπωρημένα νύχια σου.

2) Χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα με θρησκευτική ευλάβεια

Η εντατική χρήση της ενυδατικής κρέμας δρα σε πετσάκια και νύχια, δίνοντας βελούδινη αίσθηση στα άκρα σου συνολικά.

3) Τα νύχια σου δεν είναι πολυεργαλεία

Ας πούμε, δεν τα έχεις για να ανοίγεις αναψυκτικά, κονσέρβες κλπ. Αυτή η μη φυσιολογική τους χρήση τα φθείρει ακόμη περισσότερο.

4) Φόρα γάντια στις δουλειές του σπιτιού

Πλένεις τα πιάτα, καθαρίζεις το σπίτι, φτιάχνεις τον κήπο; Μπράβο σου, αρκεί να φοράς γάντια, γιατί σε διαφορετική περίπτωση κάνεις τα νύχια σου να σπάνε, να αδυνατίζουν και να ξεφλουδίζουν.

5) Κατανάλωνε τροφές πλούσιες σε βιοτίνη

Μεταξύ άλλων, όπως το συκώτι, τα βραστά αυγά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το κουνουπίδι και το αβοκάντο.

6) Απόφυγε τα ξεβαφτικά νυχιών που περιέχουν ασετόν

Το ασετόν ξηραίνει και καταστρέφει τα νύχια.

7) Κάνε μασάζ στις άκρες των δαχτύλων σου

Με αυτό τον τρόπο, διεγείρεις τη ροή του αίματος στην περιοχή, βοηθώντας τα νύχια να μακρύνουν όντας πιο δυνατά και υγιή.

8) Πίνε πολύ νερό (ναι και εδώ)

Όπως και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις, η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού ημερησίως αποδεικνύεται σωτήρια. Η ενυδάτωση που προσφέρει το νερό είναι βάλσαμο για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα νύχια σου.