ΝΥΧΙΑ

7 σημάδια ότι έχεις επιλέξει ένα βρώμικο nail salon

Είναι λογικό να θες μία στο τόσο να περιποιείσαι τα νύχια σου κάπου έξω, την αξίζεις βρε αδερφέ λίγη φροντίδα παραπάνω.

Είσαι, όμως, βέβαιη ότι έχεις επιλέξει το κατάλληλο nail salon, εκείνο που πληροί όλες τις προυποθέσεις υγιεινής, ώστε να μην έχεις τρεχάματα;

Αυτά είναι τα 7 σημάδια που θα σε κάνουν να αντιληφθείς αν έχεις κάνει τη σωστή επιλογή ή όχι.

1) Ο χώρος είναι εντελώς ακατάστατος

Μεγάλη προσοχή στο αν τα εργαλεία βγαίνουν από κλίβανο ή όχι.

2) Οι άδειες ασκήσεως επαγγέλματος δεν είναι σε ευκρινές σημείο

Αν δεν τη δεις κάπου, μαζί με και με την άδεια λειτουργίας του ινστιτούτου, ρώτα. Δεν υπάρχει καμία ντροπή σε αυτό.

3) Οι λεκάνες του πεντικιούρ είναι αμφιλεγόμενης υγιεινής

Αν και είναι ιδανικά για τα κουρασμένα πόδια σου, να ξέρεις ότι οι λεκάνες που περιέχουν φίλτρα για τζακούζι παγιδεύουν και ανακυκλώνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από τον προηγούμενο πελάτη.

4) Η τουαλέτα είναι σε κακό χάλι

Αυτό ισχύει, επίτρεψέ μας, για οποιοδήποτε κατάστημα δημόσιας χρήσης. Αν δεν είναι καθαρή και προσεγμένη η τουαλέτα, πόσο μάλλον σε ένα μέρος που άπτεται της υγιεινής, τότε δεν μπορεί να είναι κανένας άλλος χώρος του καταστήματος αυτού.

5) Τα εργαλεία δεν είναι καινούρια

Ορισμένα εργαλεία όπως οι λίμες, τα buffers, και οι διαχωριστές δακτύλων θα έπρεπε να είναι μιας χρήσης, καθώς δεν μπορούν να αποστειρωθούν πλήρως. Τα υπόλοιπα, όπως ο νυχοκόπτης, βεβαιώσου ότι βγαίνουν απευθείας από τον κλίβανο, μέσα σε ατομική αποστειρωμένη σακούλα το καθένα.

6) Το μανό δεν κρατάει

Πολλά ινστιτούτα διαλύουν τα παλιά και πηχτά μανό με ασετόν ή διαλυτικό, ώστε να ρευστοποιήσουν το υλικό και να εφαρμόζεται καλύτερα. Αυτό, όμως, έχει ως συνέπεια να αποδυναμώνεται η σύνθεση του μανού, με αποτέλεσμα να μην αντέχει για πολύ.

7) Τα περιοδικά είναι κουρελιασμένα

Τα περιοδικά των ινστιτούτων περνούν καθημερινά από ένα σωρό χέρια και λογικό είναι να φθείρονται. Σκέψου, δε, αν έχουν να αλλαχτούν και κάμποσες εβδομάδες. Ακόμα και αυτό υποδεικνύει μια εικόνα γενικότερης αδιαφορίας στο χώρο.