DIY

Το μυστικό για να πετύχεις τη γραμμή του γαλλικού μανικιούρ στο σπίτι

Η χρωματική παλέτα για τα βερνίκια νυχιών έχει τέτοια ποικιλία που είναι αδύνατον να σε αφήσει ανικανοποίητη. Όσα χρώματα κι αν δοκιμάσεις όμως, κάποια στιγμή θα γυρίσεις στα κλασσικά κι αγαπημένα. Φυσικά εννοώ το γαλλικό μανικιούρ στην πιο αυθεντική του μορφή.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο να επισκέπτεσαι το nail bar κάθε φορά που θες να βάψεις τα νύχια σου ή που θες να κάνεις μανικιούρ για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτό όμως δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα αφού πλέον υπάρχουν ένα σωρό εργαλεία και tricks για να φτιάχνεις μόνη σου τα νύχια στο σπίτι χωρίς το αποτέλεσμα να διαφέρει από αυτό μιας επαγγελματικής περιποίησης.

Τώρα μάλλον θα σκέφτεσαι ότι δεν είναι όλα τόσο εύκολα και δεν σε αδικώ. Προφανώς είναι δύσκολο να πετύχεις την ευθεία γραμμή στο μανικιούρ σου αλλά υπάρχει ένας τρόπος για τα καταφέρεις χωρίς πολύ κόπο.

Ξεχνάς το διορθωτικό στυλό που ισιώνει τη λευκή γραμμή και μπορεί να της αλλάζει το πάχος που έχεις πασχίσει να είναι ομοιόμορφο σε όλα τα νύχια. Και δεν μπλέκεσαι με ταινίες και όλα εκείνα τα αυτοκόλλητα που υπόσχονται θαύματα. Θέλουν κι αυτά τον τρόπο τους. Μάθε έναν εύκολο τρόπο να κάνεις μία ίσια γραμμή και η εξάσκηση θα σε κάνει expert.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι μαζί με τον ”ασβέστη”, το λευκό βερνίκι για τη γραμμή του γαλλικού, να πάρεις κι ένα λεπτό βουρτσάκι, όπως αυτό που έχουν τα βερνίκια που χρησιμοποιούνται για σχέδια. Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις καινούριο βερνίκι, αρκεί να χρησιμοποιήσεις ένα παλαιό, που όμως έχεις πλύνει πολύ καλά.

How to:

Αφού έχεις τελειώσει με το λιμάρισμα και το καθάρισμα από τα πετσάκια, πέρασε στα νύχια σου ένα καλό base coat. Στη συνέχεια, με το λευκό βερνίκι ξεκίνα να κάνεις τη γραμμή στα νύχια σου. Για να μην ταλαιπωρηθείς με το πάχος έχε κατά νου ότι πρέπει να είναι όσο το μισό πάχος που έχει το βουρτσάκι όταν απλώνεις το χρώμα.

Όταν τελειώσεις με όλα τα νύχια, πάρε το λεπτό βουρτσάκι και τράβα μια γραμμή στην ένωση της γραμμής με το νύχι για να καλύψεις τυχόν ατέλειες. Η γραμμή σου θα είναι άψογη και χωρίς εξογκώματα από τις αλλεπάλληλες διορθώσεις. Στη συνέχεια περνάς το χρώμα που θες από πάνω, το γυαλιστικό και είσαι έτοιμη.

Για βοήθεια δες το video:

 

My tip: Αν έχεις λευκό βερνίκι στα πετσάκι μην αγχωθείς. Αν βιάζεσαι, διόρθωσέ το με το ειδικό στυλό. Αν όχι, θα φύγουν από μόνα τους μετά το ντους. Το βερνίκι θα μαλακώσει πάνω στο δέρμα και θα το απομακρύνεις μόνο με τα δάχτυλά σου.

Extra tip: Σε περίπτωση που τα χέρια σου δεν είναι πολύ σταθερά, όπως ακριβώς και τα δικά τότε δοκίμασε έναν διαφορετικό τρόπο για να πετύχεις τη γραμμή. Ξεκίνα από τη μία μεριά με το βουρτσάκι, κάνοντας μία ελάχιστα διαγώνια γραμμή. Προφανώς δεν θα καλύψει όλη την επιφάνεια, αλλά μην ανησυχείς. Κάνε ακριβώς το ίδιο, ξεκινώντας από την άλλη μεριά και η γραμμή θα είναι ολόισια. Εννοείται ότι και σε αυτή την περίπτωση οι διορθώσεις μπορούν αν γίνουν με το λεπτό βουρτσάκι.