ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

Πώς θα φαίνονται όμορφα τα νύχια σου ακόμα και χωρίς μανικιούρ

Λίγο ότι έχεις ταλαιπωρήσει τα νύχια σου από το διαρκές ημιμόνιμο, λίγο ότι το ταμείον είναι μείον, σκέφτεσαι σοβαρά να κάνεις ένα διάλειμμα από το επαγγελματικό μανικούρ αλλά νομίζεις ότι με αυτό τον τρόπο τα νύχια σου δεν θα δείχνουν όμορφα.

Κι όμως, υπάρχουν 6 τρόποι να διατηρήσεις τα δάχτυλα και τα νύχια σου σε άψογη κατάσταση, ακόμη και χωρίς την περιποίηση ενός nails salon.

1) Φάε περισσότερα αυγά

Και κοτόπουλο και ψάρι και μοσχάρι. Εν ολίγοις, κατανάλωνε λίγη περισσότερη πρωτείνη, ώστε να ενισχύσεις τα αποδυναμωμένα νύχια σου.

2) Φώτισέ τα

Ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με μια γενναιόδωρη δόση από χυμό λεμόνο. Βούρτσισε με το μίγμα την πάστα των νυχιών σου, άστο να κάτσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά. Θα δεις ότι τα νύχια σου αμέσως δείχνουν πιο φωτεινά.

3) Κόψτα κοντά και στρογγυλά

Έτσι, είναι λιγότερο πιθανό να πιάνονται σε ρούχα ή αντικείμενα (όπως συμβαίνει με το τετράγωνο σχήμα) ή να σπάνε (όπως όταν είναι μακριά).

4) Χρησιμοποίησε τα σωστά εργαλεία

Αγόρασε το buffer με τις 4 όψεις, η καθεμιά από τις οποίες κάνει και διαφορετική δουλειά στο νύχι σου. Η κάθε όψη έχει έναν αύξοντα αριθμό, ώστε να ξέρεις με ποια σειρά θα χρησιμοποιείς τις πλευρές του buffer. Μην το κάνεις πάνω από μία φορά την εβδομάδα, όσο και αν σου αρέσει το αποτέλεσμα, διότι κινδυνεύεις να κάνεις τα νύχια σου πιο αδύναμα.

5) Περιόρισε την έκθεση των νυχιών σου στο νερό

Το νερό από μόνο του είναι πολύ χρήσιμο στον οργανισμό με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, όσον αφορά στα νύχια συγκεκριμένα, η υπερβολική έκθεση στο νερό ξηραίνει τα νύχια και τα πετσάκια γύρω από αυτά. Μπορείς απλά να χρησιμοποιείς γάντια όσο κάνεις τις δουλειές του σπιτιού ή να μην βρίσκεσαι άσκοπα μέσα σε νερά διαρκώς.

6) Βουτιές σε ελαιόλαδο

Είναι πολύ χρήσιμο να βουτάς τα ακροδάχτυλά σου σε ένα μπωλ με ελαιόλαδο μερικές φορές την εβδομάδα για 10 λεπτά τη φορά, ώστε να θρέφεις τα νύχια και τα πετσάκια τους παράλληλα.