ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ

Αυτό είναι πιο ιδιαίτερο και chic μανικιούρ που είδαμε στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο

Imaxtree

Η αρχή έγινε στις πασαρέλες της προηγούμενης σεζόν και στη συνέχεια, στο Instagram των influencers αυτής της γης. Έκτοτε ήταν θέμα χρόνου να επισκεφτείς, το πατρικό σου, να ψαχουλέψεις το μπουντουάρ της μαμάς σου -εγώ έψαξα και λίγο της γιαγιάς μου-  και να «δανειστείς» ένα από τα υπέροχα περλέ κολιεδάκια που φόραγε με μεγάλη επιτυχία πριν δεκαετίες πριν στο λαιμό της.

Διάβασε ακόμη: 7 τάσεις στο μανικιούρ που θα κυριαρχήσουν το φθινόπωρο

Οι άλλοτε «συντηρητικές» και «βαριές» πέρλες- οι περισσότερες τις είχαμε συνδέσει με το πιο ladylike, κλασικές και preppy στιλ- είναι πλέον πιο cool και trendy από ποτέ, ενώ εκτός από το κλασικό κολιέ και μέγεθος, πλέον τις συναντάμε σε βραχιόλια, ως λεπτομέρεια σε αξεσουάρ μαλλιών, σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, ακόμη και ως τη λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά στο μανικιούρ. Στέκομαι στο τελευταίο, aka μανικιούρ και σε ταξιδεύω μέχρι την Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο (stay tuned γιατί θα ακολουθήσει συγκεντρωτικό review με τα beauty trends που ξεχωρίσαμε) και πιο συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό fashion show του οίκου Simone Rocha για την Άνοιξη 2020.

Τα εντυπωσιακά headpieces, τα hair clips, τα διαμαντένια σκουλαρίκια, τα graphic eyes, οι λεπτομέρειες με ψάθα στα μαλλιά δεν ήταν τα μόνα highlights της συλλογής. Το pearly μανικιούρ ήταν αυτό που «έκλεψε» την καρδιά μας και ναι, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε άφοβα, ως το πιο ιδιαίτερο και σικάτο μανικιούρ που είδαμε στις πασαρέλες στο Λονδίνο.

 

«Στα  κοσμήματα υπήρχε χρυσό, πέρλες, διακοσμητικά στοιχεία και πέτρες, και γι αυτό το λόγο, θέλαμε να συνεχίσουμε την ίδια λογική και στα νύχια» είπε η nail artist που επιμελήθηκε το μανικιούρ των μοντέλων, Ama Quashi, στο Allure. Η συλλογή ήταν εμπνευσμένη από τα Wren Boys, γι αυτό το λόγο, η Quashi προτίμησε ένα κοντό μήκος για τα νύχια των μοντέλων, ενώ επέλεξε να αφήσει ματ τη βάση των νυχιών, προκειμένου να δημιουργήσει την τέλεια αντίθεση συγκριτικά  με το πολυτελές εφέ της πέρλας.

Imaxtree

 

«Είναι μία αντίθεση στις υφές αλλά και στη διαφορετικότητα.  Είναι ένα όμορφο μανικιούρ, αλλά  με μία πιο αυστηρή, πιο tomboyish προσέγγιση»

 

Πώς δημιούργησε το μανικιούρ

Η Quashi επίλεξε αρχικά να βάψει όλα τα νύχια στη γαλακτερή απόχρωση του κλασικού γαλλικού μανικιούρ, ενώ δημιούργησε το ματ εφέ περνώντας στη συνέχεια ένα ματ διαφανο top coat. Για να ολοκληρώσει το μανικιούρ, τοποθέτησε μία μικρή πέρλα στην άκρη των νυχιών κάθε μοντέλου.

Girls with Pearls: Τι λες;

 

Κεντρική Φωτογραφία: Imaxtree