ΒΕΡΝΙΚΙ ΝΥΧΙΩΝ

3 απλά κόλπα για να βάψεις μόνη σου τα νύχια

Το μανικιούρ στο σπίτι είναι πάντα μία μικρή ταλαιπωρία για τις περισσότερες. Αν έχεις συνηθίσεις να πηγαίνεις σε nail bar ή γενικότερα να στο κάνουν άλλοι, τότε η ώρα που θα χρειαστεί να το κάνεις μόνη σου θα είναι δύσκολη.

Αυτό που συνήθως έχουν ανάγκη τα νύχια σου πιο συχνά από σένα είναι να τα περάσεις με ένα βερνίκι. Αν έχεις αντισταθεί στο ημιμόνιμο μανικιούρ και τις λοιπές τεχνικές είναι πολύ λογικό το χρώμα στα νύχια σου να θαμπώνει και να ξεφίζει. Μέχρι την επόμενη φορά που θα ασχοληθείς σοβαρά και ολοκληρωμένα με το μανικιούρ σου, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να ανανεώσεις το χρώμα τους ή να το αλλάξεις.

Για να μην παιδεύεσαι ώρες σημείωσε αυτά τα μικρά tips που θα διευκολύνουν κατά πολύ τη διαδικασία.

1. Άσε πάντα τελευταίους τους αντίχειρες. Είναι το δάχτυλο που θα χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις τα πετσάκια που γέμισαν με βερνίκι και αν είναι βαμμένο τότε θα κάνεις διπλή δουλειά.

2. Αν είσαι δεξιόχειρας τότε ξεκίνα να βάφεις τα νύχια στο δεξί σου χέρι με το αριστερό πρώτα. Καλύτερα να είναι ήδη βαμμένο το πιο σταθερό σου χέρι για να αποφύγεις μικρο-ατυχήματα από αδεξιότητες. Αν πάλι είσαι αριστερόχειρας κάνε το αντίθετο.

3. Μην προσπαθείς μετά από κάθε νύχι να καθαρίσεις τα πετσάκια. Άσε τα νύχια σου να στεγνώσουν καλά και όταν μπεις στο μπάνιο θα τα διορθώσεις όλα μαγικά. Το νερό θα μαλακώσει το χρώμα στο δέρμα και θα φύγει πολύ εύκολα.

Extra tip: Συνήθως το χέρι που χρησιμοποιείς λιγότερο είναι και πιο ασταθές. Όταν λοιπόν κρατάς με αυτό το χέρι το βουρτσάκι τότε φρόντισε να είναι σταθερό και κράτα το ακίνητο. Κούνα το χέρι που βάφεις για να μη χάσεις τη σταθερότητά σου.