BEAUTY

5 beauty χρυσοί κανόνες για την παραλία

Η αντίστροφη μέτρηση για τις καλοκαιρινές διακοπές σου έχει ξεκινήσει και η στιγμή που θα βρεθείς στην αγαπημένη σου παραλία δεν αργεί. Και ενώ σωματικώς είσαι ακόμη στο γραφείο, μπροστά στον υπολογιστή σου, το μυαλό σου ταξιδεύει ήδη στο νησί ή όπου αλλού (το δικό μου κατευθύνεται προς Μάνη μεριά), καταστρώνοντας καλοκαιρινά σχέδια. Το πρόγραμμα ίδιο σχεδόν κάθε μέρα. Παραλία, από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, ξεκούραση και το βράδυ έξοδος για χαλαρό ποτό στη Χώρα. Παρόλα αυτά, κάπου ανάμεσα στις δροσερές αναμνήσεις του καλοκαιριού- ελπίζω όχι κάθε καλοκαιριού- υπάρχει η φορά που έκατσες άπειρες ώρες στον ήλιο χωρίς αντηλιακό ή δεν το ανανέωσες με αποτέλεσμα να καείς και να πάθεις ηλίαση.

Γιατί μπορεί το θαλασσινό αεράκι να δροσίζει, μειώνοντας τη θερμοκρασία του σώματός σου, όπως και μια βουτιά στη θάλασσα,  όμως,  δεν εμποδίζει τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολία του ήλιου στην επιδερμίδα σου. Το μετά δεν θέλεις να το θυμάσαι σίγουρα (ούτε εγώ). Φέτος, όμως, θα έχεις πρόγραμμα, το έχεις πάρει απόφαση. Όχι μόνο δεν θα καείς- δεν το συζητάμε αυτό- αλλά θα πάρεις τα μέτρα σου στην παραλία για να είσαι ασφαλής κάτω από τον ήλιο, ενυδατωμένη και φρέσκια απολαμβάνοντας κάθε καλοκαιρινή στιγμή.

Φωτογραφίες: Αγγελική Καλαμαρά

Styling:  Έφη Καρύδη

– Πουθενά χωρίς το αντηλιακό σου

 

Είναι το must have της τσάντας μας Χειμώνα- Καλοκαίρι και το προϊόν που εφαρμόζουμε ΚΑΘΕ μέρα στην επιδερμίδα μας οπουδήποτε κι αν είμαστε- οπουδήποτε κι αν πάμε διακοπές. Γιατί, αν είσαι πιστή αναγνώστρια αυτής της στήλης, θα ξέρεις από πρώτο χέρι, πως ο  ήλιος είναι ευεργετικός για την υγεία μας, όμως, η υπερβολική έκθεση σε αυτόν καταπονεί και ερεθίζει την επιδερμίδα. Ένας βασικός κανόνας είναι πως η προστασία που μας παρέχει ένα αντηλιακό εξαρτάται από την ποσότητα αντηλιακού που χρησιμοποιούμε. Επομένως, θα πρέπει να απλώνεις μία γενναιόδωρη ποσότητα  σε όλα τα σημεία της επιδερμίδας σου, ακόμη και σε αυτά που συνήθως ξεχνάμε οι περισσότεροι όπως ο αυχένας, το μπροστινό πάνω τμήμα του στήθους και το πίσω μέρος των ποδιών.

Σημαντικό επίσης είναι να απλώνεις πάντα το αντηλιακό πριν την έκθεσή σου στον ήλιο για να εξασφαλίσεις από την πρώτη στιγμή πως θα είσαι προστατευμένος. (Και για να ξέρεις, μια δόση αντηλιακού αντιστοιχεί σε 2-3 κουταλιές της σούπας για ενήλικες μεσαίου αναστήματος). Last but not least, δεν πρέπει να ξεχνάς να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή του κάθε 2 ώρες, σε κάθε περίπτωση μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα, το σκούπισμα με την πετσέτα και την εφίδρωση. Άλλωστε, ήξερες πως το 60% των ακτίνων UVB και το 85% των ακτίνων UVA διεισδύουν στο νερό σε βάθος μέχρι 50 εκατοστά από την επιφάνειά του; Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να προστατεύεσαι με κάποιο αδιάβροχο αντηλιακό. Το ευχάριστο νέο είναι ότι όλα τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας της NIVEA SUN είναι αδιάβροχα και συνεπώς προστατεύουν την επιδερμίδα σου ακόμη κι όταν κολυμπάς. Κάπως έτσι, σου δείχνω αυτά που έχουμε στη δική μας τσάντα θαλάσσης.

Για το πρόσωπο:

Αν ο μεγαλύτερος εφιάλτης σου στην παραλία- ο δικός μου σίγουρα- ακούει στο όνομα γυαλάδα, η UV Face Mat Look Cream της NIVEA SUN είναι αυτή που προσφέρει άμεση και αποτελεσματική αντηλιακή προστασία απο τις UVA/UVB ακτίνες, αφήνοντας ένα ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Κι αυτό χάρη στην τεχνολογία Shine Control και την ενισχυμένη- πολύ ελαφριά- σύνθεσή της με αντιοξειδωτικά φυσικής προέλευσης που υποστηρίζουν τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας της επιδερμίδας και απορροφούν τη λιπαρότητα, χαρίζοντας βελούδινη υφή χωρίς να αφήνει ίχνη. Είναι ιδανική να τη χρησιμοποιείς κάθε μέρα.

 

Για το σώμα:

 

Κατά γενικό κανόνα, πρέπει να προστατεύεις επαρκώς όλο το σώμα σου, δίνοντας  ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που καίγονται πιο εύκολα καθώς αυτά τα σημεία εκτίθενται περισσότερο στις ακτίνες του ήλιου. Αν θέλεις αντηλιακή προστασία με φίλτρα UVA / UVB και φυσικό μαύρισμα, τότε το NIVEA SUN Protect & Bronze Αντηλιακό Spray Ενεργοποίησης Μαυρίσματος με SPF30 είναι αυτό που θα σου χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χάρη στο φυτικό εκχύλισμα γλυκόριζας που υποστηρίζει τη φυσική παραγωγή μελανίνης της επιδερμίδας, προσφέρει ομοιόμορφο, 100% φυσικό μαύρισμα, χωρίς self tan. Η ελαφριά και ενυδατική σύνθεσή του, απορροφάται άμεσα αφήνοντας  την επιδερμίδα πολύ απαλή.  Αν πάλι, ψάχνεις για τον τέλειο συνδυασμό αντηλιακής προστασίας και βαθιάς ενυδάτωσης με διάρκεια, δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς τη NIVEA SUN Protect & Moisture Sun Lotion. Απορροφάται άμεσα, είναι εξαιρετικά ανθεκτική στο νερό, μειώνοντας παράλληλα, τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών που προκαλούνται απο τον ήλιο. Plus, η ειδική σύνθεση και των δύο, βοηθά στη μείωση των λεκέδων αντηλιακού μετά την πλύση. Τι λες;

– Μείνε ενυδατωμένη

 

Δεν είναι μόνο το νερό, που ειδικά τώρα το καλοκαίρι που ο εφιάλτης της αφυδάτωσης καραδοκεί είναι απαραίτητη πηγή ενυδάτωσης, εξίσου σημαντική είναι και η κατανάλωση φρούτων με μεγάλη περιέκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι, ο ανανάς, το γκρέιπφρουτ, τα βατόμουρα ή  οι φράουλες  που διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας στο επιθυμητό επίπεδο.

– Φόρα καπέλο

 

Είναι από τα hot fashion items του καλοκαιριού και πλέον κυκλοφορούν τόσα πολλά είδη που μπορείς να βρεις αυτό που σου ταιριάζει- ακόμη κι αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία γυναικών που δεν τους αρέσουν τα καπέλα. Plus, προστατεύουν από τον ήλιο όλο το κεφάλι, το λαιμό, τα μαλλιά σου, ενώ για την ιστορία φέτος δεν υπήρχε catwalk που να μην έχει συμπεριλάβει looks που να μη διαθέτουν ένα statement καπέλο. Κι αν δεν αξιοποιήσεις φέτος στο έπακρο αυτό το αξεσουάρ, ΠΟΤΕ;

– Κάνε ένα διάλειμμα από το κινητό σου

 

Tasks, projects, mails, το τηλέφωνο χτυπά ασταμάτητα. Και δεν είναι μόνο αυτά, είναι και η «κοινωνική» ζωή σου – aka αυτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (FB και Instagram). Ανέβασες stories; Ποια φωτογραφία να επιλέξεις κλπ. Πάτα pause. Είσαι διακοπές. Χαλάρωσε. Βρες το βιβλίο που σε ευχαριστεί περισσότερο, ξάπλωσε αναπαυτικά κάτω από τη σκιά της ομπρέλας ή τα αλμυρίκια (ακόμη καλύτερα) και ζήσε τις διακοπές σου όπως εσύ θέλεις.

– Αντικατέστησε το foundation με μία BB cream

 

 

Είναι από τις περιπτώσεις που θέλεις μεν να πας στην παραλία, αλλά δεν θέλεις να πας εντελώς απεριποίητη.  Θέλεις να καλύψεις μερικές ατέλειες, αλλά δεν θέλεις να επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου με ένα «βαρύ» foundation. Οι BB κρέμες δημιουργήθηκαν γι αυτό ακριβώς το σκοπό. Στην ουσία συνδυάζουν αντηλιακή προστασία και χρώμα. Αυτή που πήρα εγώ μαζί μου, είναι η UV Face BB Cream της NIVEA SUN. Προσφέρει άμεση και αποτελεσματική προστασία απο τα ηλιακά εγκαύματα και την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Η σύνθεση με διακριτικό χρώμα προσαρμόζεται στο χρωματικό τόνο της επιδερμίδας καλύπτοντας δυσχρωμίες ενώ είναι οφθαλμολογικά εγκεκριμένη και φιλική για το περίγραμμα των ματιών. Τι άλλο θέλεις;

Extra Tip: Κι αν δεν έχεις πολύ χώρο στη βαλίτσα και  ετοιμάζεσαι για ένα καλοκαιρινό τριήμερο, έχε πάντα στην τσάντα σου ένα μικρό νεσεσέρ με αντηλιακά σε travel size που θα σε «σώσουν» κάθε ώρα και στιγμή, όπου κι αν βρεθείς!