BEAUTY

4 σοβαροί beauty μύθοι που πρέπει να καταρρίψεις

Το έχουμε πει πολλές φορές παντού υπάρχει ένας μύθος και στη ρουτίνα της κάθε γυναίκας δεν αποτελεί εξαίρεση. Γιατί να φοράω αντηλιακό όταν δεν έχει ήλιο; Γιατί να ξεβαφτώ αν δεν είμαι βαμμένη; Αυτοί και άλλοι 2 σοβαροί beauty μύθοι περνούν σήμερα από το beauty μικροσκόπιό μας.

Μύθος #1: Δεν πρέπει να φοράς αντηλιακό όταν δεν έχει ήλιο

Σημείωσε λάθος. Αν είσαι πιστή αναγνώστρια αυτής της στήλης θα πρέπει να ξέρεις από πρώτο χέρι πως το αντηλιακό είναι η ασπίδα της επιδερμίδας μας και αυτό το προϊόν που την προστατεύει όλες τις εποχές ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, πόσο μάλλον το χειμώνα που η επιδερμίδα γίνεται πιο ευάλωτη στην ηλιακή ακτινοβολία. Με συννεφιά αλλά και με ήλιο, ακόμη και βροχή, λοιπόν, θα πρέπει να φοράμε αντηλιακό στο πρόσωπό μας. Σύμφωνα με έρευνες, πάνω από το 80% της ηλιακής ακτινοβολίας περνάει μέσα από τα σύννεφα.

Μύθος #2: Δε χρειάζεται να ξεβαφτείς αν δεν έχεις βαφτεί

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και οι περισσότερες έχουμε συνδέσει λάθος στο μυαλό μας τον καθαρισμό με το μακιγιάζ και γενικότερα τα καλλυντικά. Κι όμως, ακόμη κι αν δεν έχουμε βαφτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, συσσωρεύονται στο πρόσωπό μας ατμοσφαιρικοί ρύποι, σμήγμα και νεκρά κύτταρα που μακροπρόθεσμα μπορεί να φράξουν τους πόρους. Γι’ αυτό το λόγο, φρόντισε να κάνεις ντεμακιγιάζ και καθαρισμό ακόμη κι αν δεν έχεις ίχνος μακιγιάζ στο πρόσωπό σου.

Μύθος #3: Αν τραβήξεις μία άσπρη τρίχα, θα φυτρώσουν δέκα

Το έχω ακούσει τόσες φορές, που ήταν αρκετές για να το συμπεριλάβω μέσα στους πιο σοβαρούς beauty μύθους. Αν τραβήξεις μία γκρίζα/ άσπρη τρίχα, αυτές αυτομάτως θα διπλασιαστούν. Λάθος. Το αντίθετο μάλιστα, μπορεί να τραυματίσεις το θύλακα της τρίχας μία και καλή.

Μύθος #4: Οι λιπαρές επιδερμίδες δεν έχουν ανάγκη την ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη σε όλους τους τύπους επιδερμίδας. Ακόμη λοιπόν κι αν έχεις λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα, θα πρέπει να φροντίσεις να την ενυδατώνεις σωστά και βαθιά χρησιμοποιώντας, εξειδικευμένα στις ανάγκες της, προϊόντα και σειρές. Έχουν πιο ανάλαφρη σύνθεση και αφήνουν την επιδερμίδα απαλή και ματ.