BEAUTY

Μικροβίωμα: Τι είναι και πώς τα αφρόλουτρα Dove το προστατεύουν

Σου αρέσει να περιποιείσαι το δέρμα σου, πόσο μάλλον να το φροντίζεις με τα κατάλληλα προϊόντα. Κι αν είσαι beauty addict και πιο συγκεκριμένα skincare addict, σίγουρα τη λέξη μικροβίωμα δεν την ακούς πρώτη φορά. Την έχεις διαβάσει αρκετές φορές από αυτή εδώ τη στήλη κι αν χρησιμοποιείς τα αφρόλουτρα Dove, σίγουρα έχεις αισθανθεί τη διαφορά στην επιδερμίδα σου.

Πριν λίγο καιρό, οι beauty editors είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε με το Dove στο Μυστρά και πιο συγκεκριμένα στο Euphoria Retreat, το πρώτο ολιστικό luxury wellbeing destination spa διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα,  προκειμένου να μάθουμε ακόμη περισσότερα για τη σημασία του μικροβιώματος της επιδερμίδας μας, αλλά και τον τρόπο που τα αφρόλουτρα Dove συμβάλλουν στην προστασία του.

Τι είναι το μικροβίωμα και γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Στην ουσία το μικροβίωμα είναι το σύνολο μικροβίων- μικροοργανισμών στον οργανισμό μας. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του μοναδικό μικροβίωμα, όπως και κάθε όργανο του σώματός μας. Για παράδειγμα, το μικροβίωμα της επιδερμίδας μας είναι η εξωτερική ασπίδα που την προστατεύει και παράλληλα, είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου μικροβιώματος, που βρίσκεται συνολικά στο σώμα μας. Και όπως έχουμε ξαναπεί, κάθε τι που έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα μας, το επηρεάζει.

Δεν μπορούμε να το δούμε, αλλά είναι εκεί και προστατεύει την επιδερμίδα μας από τις καθημερινές εξωτερικές επιθέσεις (π.χ. τις σκληρές περιβαλλοντολογικές συνθήκες όπως  η έκθεση στον ήλιο, η ζέστη, ο αέρας, αλλά και η αποτρίχωση με κερί, η απολέπιση, η φροντίδα και ο καθαρισμός στο μπάνιο με προϊόντα πιο «σκληρά»). Αυτός είναι και ο λόγος, που αν θέλεις να περιποιείσαι σωστά και να έχεις μια λαμπερή επιδερμίδα με υγιή όψη,  θα πρέπει να έχεις πάντα στο νου σου να προστατεύεις το μικροβιώμά της με τους σωστούς συμμάχους.

Πώς τα αφρόλουτρα Dove προστατεύουν στην πράξη το μικροβίωμα της επιδερμίδας μας;

 

Τα αφρόλουτρα Dove- δικό μας αγαπημένο, το μπλε Dove Deeply Nourishing-  εκτός από το γεγονός πως καθαρίζουν απαλά την επιδερμίδα χάρη στους ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και στο ισορροπημένο pH, την θρέφουν, ενώ παράλληλα σέβονται το μικροβίωμά της, αφού είναι ήπια όσο το νερό.

 

Πώς το κάνουν αυτό; Περιέχουν ¼ ενυδατικής κρέμας προσφέροντας στην επιδερμίδα τη θρέψη και περιποίηση που χρειάζεται, αφήνοντάς την απαλή, λεία και λαμπερή. Με δύο λόγια, σέβονται το μικροβίωμά της. Κι αν τα αφρόλουτρα Dove είναι αυτά που χρησιμοποιείς ήδη στο μπάνιο σου, καταλαβαίνεις απόλυτα την αίσθηση που σου μεταφέρω.