ΦΡΥΔΙΑ

3 διαφορετικές χρήσεις του μάσκαρα στην ομορφιά

Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότερες έχουμε τουλάχιστον ένα μάσκαρα στο νεσεσέρ μας. Κι επειδή είναι ένα από τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε σχεδόν περισσότερο απ' όλα, τελειώνει πολύ γρήγορα. Το επόμενο μάσκαρα που θα τελειώσει λοιπόν μην το πετάξεις αμέσως!

Όταν πάρεις στα χέρια σου το καινούριο μάσκαρα, πάρε το βουρτσάκι από το παλιό και πέτα το υπόλοιπο μπουκάλι. Αυτό το φαινομενικά άχρηστο βουρτσάκι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κι αλλού εκτός από το να κάνεις τις βλεφαρίδες σου ακαταμάχητες.

Πριν όμως ξεκινήσω να σου λέω τις άλλες χρήσεις του, πρέπει να μάθεις πως θα το καθαρίσεις. Δεν υπάρχει κανένας μαγικός τρόπος, απλά το βάζεις κάτω από το νερό της βρύσης και με απαλές κινήσεις προσπαθείς να απομακρύνεις τα υπολείμματα μάσκαρα. Όταν τα χέρια σου πάψουν να αφαιρούν μαυρίλα τότε το βουρτσάκι είναι καθαρό κι έτοιμο προς χρήση.

Scrub χειλιών

Τα χείλη είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές στο πρόσωπό σου και πιθανότατα δεν τους φέρεσαι όπως πρέπει. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις και το βουρτσάκι από το παλιό σου μάσκαρα θα σε βοηθήσει. Πάρε λίγο αμυγδαλέλαιο, βούτα μέσα το βουρτσάκι κι άρχισε να κάνεις οριζόντιες και κάθετες κινήσεις με αυτό στα χείλη σου. Έτσι θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα θα κάνεις scrub στα χείλη σου, τα οποία μετά θα είναι έτοιμα ακόμα και για το πιο σκούρο, ματ κραγιόν.

Χτενάκι φρυδιών

Χρειάζεται να ξαναπούμε ότι τα φρύδια είναι ικανά να αλλάξουν όλη την εικόνα του προσώπου σου; Νομίζω το έχεις διαπιστώσει και μόνη σου πια! Εκτός όμως από ένα μολύβι φρυδιών ή όλα εκείνα τα προιόντα που χρησιμεύουν για να βάψεις τα φρύδια σου δεν αρκούν για άψογο αποτέλεσμα. Χρειάζεσαι και ένα χτενάκι, για να μπορέσεις να βάλεις το φρύδι σε τάξη και να κάνεις το αποτέλεσμα να μοιάζει φυσικό. Το βουρτσάκι θα κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του σαν χτενάκι φρυδιών.

My tip: Αν έχεις φυσικά πυκνά φρύδια και δεν θες ή δεν χρειάζεται να τα τονίσεις τότε πάρε ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης και άπλωσέ τη στα φρύδια σου. Με την βοήθεια από το βουρτσάκι του μάσκαρα θα απλωθεί η βαζελίνη και θα κάνει τα φρύδια σου να φαίνονται καλοχτενισμένα καθώς επίσης θα τους δώσει μία δόση φυσική λάμψης.

Η ”μαγική τσατσάρα” των μαλλιών

Έχεις φάει τόση ώρα μπροστά στον καθρέφτη για ένα άψογο σινιόν αλλά αυτά τα τριχάκια και οι μικρές τουφίτσες δε λένε να βρουν ησυχία. Όλες το έχουμε αντιμετωπίσει, άλλες με νεύρα άλλες με υπομονή. Αν έχεις όμως ένα καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα τότε αυτή η δουλειά γίνεται πιο εύκολη. Οι τρίχες μπαίνουν στη θέση τους με μικρές κινήσεις, χωρίς να επηρεάζονται όλα τα υπόλοιπα μαλλιά.