ΜΑΛΛΙΑ

Back to school: 8 χτενίσματα που είναι τόσο hot σήμερα όσο όταν πήγαινες Δημοτικό

Imaxtree

Είναι η μέρα τέτοια που το Facebook και το Instagram γεμίσε παιδικές τσάντες και ευχές. Πρώτη μέρα στο σχολείο. Οι αναμνήσεις πολλές αλλά ακόμη περισσότερες οι φωτογραφίες με τα υπέροχα- άχαρα ομολογουμένως πολλάκις- διαφορετικά hairlooks. Γιατί, δεν ήταν μόνο η κλασική κοτσίδα, ήταν τα φουντωτά κοτσιδάκια αλά Sailor Moon, οι δύο πλεξούδες πίσω από τα αυτιά, οι ψηλές sleek κοτσίδες που δεν ήθελες να ξεφεύγει τρίχα, η κλασική γαλλική, τα iconic μαλλιά τοστιέρα συνοδευόμενα από κάθε λογής πολύχρωμο hot για την εποχή αξεσουάρ: μπαρέτες, τσιμπιδάκια- πεταλουδίτσες, hair clips καθε λογής, πολύχρωμα λαστιχάκια, στέκες, χάντρες, που σε ξεχώριζαν μέσα στο πλήθος είτε πήγαινες Πρώτη Δημοτικού, είτε Έκτη στη δεκαετίας των 90s. Είτε καθόσουν στο πρώτο θρανίο, είτε στο τελευταίο, είτε είχες μακριά μαλλιά, είτε κοντά. Βασικός συντελεστής τους, συνήθως ο ίδιος άνθρωπος, η μαμά σου. Στη δική μου περίπτωση, η κλασική γαλλική ήταν στο πρόγραμμα κάθε Δευτέρα από τα χεράκια της μαμάς μου, ενώ τις υπόλοιπες μέρες ο αυτοσχεδιασμός ήταν αυτός που έκλεβε τις εντυπώσεις, όπως και τα αξεσουάρ. Και δεν ξέρω για εσένα, αλλά τα clips με τα πολύχρωμα τουφάκια και τις χάντρες αλλά και οι πεταλούδες ήταν από τα αγαπημένα μου (ενίοτε τα φόραγα και όλα μαζί).

Η Μόδα, όμως, κύκλους κάνει και να που το φετινό Φθινόπωρο/ Χειμώνα, πολλά από τα χτενίσματα που κάναμε τότε, κάνουν δυναμικό comeback, με πολλούς σχεδιαστές να τα επιλέγουν στα φετινά fashion shows τους. Τι λες, αντέχεις ένα ακόμη σοβαρό 90s #throwback;

Η κλασική χαμηλή αλογοουρά

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Αλλιώς το πιο βολικό και πρακτικό χτένισμα του κόσμου ολάκερου. Από το Νηπειαγωγείο μέχρι το Δημοτικό, αλλά και το Γυμνάσιο- Λύκειο, η κλασική κοτσίδα ήταν το χτένισμα που δεν σε πρόδιδε ποτέ: Ούτε όταν ήσουν άλουστη, αχτένιστη, είχες μια ζούγκλα στο κεφάλι σου ή η μαμά σου βαριόταν/ δεν ήξερε να σου κάνει γαλλική πλεξούδα. Διαχρονική αγάπη.

Το είδαμε στο show του οίκου: Oscar De La Renta, Calcaterra

Ψηλό girly ponytail

Imaxtree

Imaxtree

Τις φορές που δεν έπιανες τα μαλλιά σου πίσω, σε μία χαμηλή κοτσίδα, το ψηλό ponytail ήταν η τέλεια εναλλακτική. Έδινε στυλ και χάρη στα μαλλιά σου, ιδιαίτερα άν είχες κόψει αφέλειες ή φορούσες πολλά πολύχρωμα λαστιχάκια.

Το είδαμε στο show του οίκου: Byblos

Ψηλά κοτσιδάκια

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

 Imaxtree

Ήταν το χτένισμα της Sailor Moon. Δεν ήθελες κάτι άλλο. Φέτος τα ψηλά κοτσιδάκια κάνουν comeback. Το challenge μεγάλο. Εσύ αποφασίζεις.

Το είδαμε στα shows των οίκων: Alexander Wang,  Junya Watanabe

Πλεξουδάκια

Imaxtree

Κάτι ανάμεσα στα κοτσιδάκια και την κλασική γαλλική, τα πλεξουδάκια ήταν ένα χτένισμα που όλες κάναμε χωρίς φόβο και πάθος ιδιαίτερα στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, στις εκδρομές. Οποιοδήποτε τύπο μαλλιών κι αν είχαμε, οτιδήποτε κι αν φορούσαμε.

Το είδαμε στο show του οίκου: Prada

Μισά- Μισά

Imaxtree

Imaxtree

Στην Πέμπτη και Έκτη ήμασταν πλέον μεγάλες. Τα μαλλιά πιασμένα μισά- μισά και  κάθε λογής αξεσουάρ μαλλιών (όπως οι πεταλούδες) θεωρούνταν must.

Το είδαμε στο show του οίκου: Chanel

Crimped Hair ή μαλλιά τοστιέρα

Imaxtree

Imaxtree

Το απόλυτο χτένισμα κάθε party. Από το πάρτυ της Μαρίας στο σπίτι της, μέχρι και το πάρτυ του σχολείο στο τέλος κάθε χρονιάς. Όλες έχουμε μια φωτογραφία που να το αποδεικνύει.

Το είδαμε στο show του οίκου: 3.1 Phillip Lim

Η κλασική γαλλική πλεξούδα από τα χεράκια της μαμάς

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Όταν η μαμά/ γιαγιά/ μεγάλη αδερφή είχε κέφια, μια γαλλική την είχαμε στο τσεπάκι. Το κομποζάρισμα μεγάλο. Δεν είχες τα μαλλιά κάτω, είχες γαλλική!

Το είδαμε στα shows των οίκων: Max Mara, Tory Burch

Cornrows/ Boxer Braids ή αλλιώς πλεξουδάκια παντού:

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για έμπειρο χέρι μαμάς/ θείας/ αδερφής  ή απλά το χέρι του κομμωτή. Μαζί με τα μαλλιά τοστιέρα, ήταν μέσα στο top 3 των πιο cool party hairstyles. Κι ενώ τότε, συνήθως, κάναμε μικρά πλεξουδάκια που έφταναν μέχρι την κορυφή του κεφαλιού, με το πέρασμα των χρόνων τα πλεξουδάκια έγιναν boxer braids φτάνοντας μέχρι τον αυχένα.

Το είδαμε στα shows των οίκων: Roberto Cavalli, 3.1 Phillip Lim

Extra Bonus: Οι μπούκλες με το στιλό που έκανε η δική μας Κέλλυ στο Δημοτικό (εξαιρετικά αφιερωμένο)

Imaxtree

Imaxtree

Το είδαμε στο show του οίκου: Fashion East

Κεντρική Φωτογραφία: Imaxtree