ΚΟΥΡΕΜΑ

5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις ένα αποτυχημένο κούρεμα

Θυμάμαι σαν τώρα τα μάτια μου να γεμίζουν δάκρυα και το θυμό μου να χτυπάει κόκκινο όταν για πρώτη φορά στα 14 άφησα τον κομμωτή να κάνει ό,τι θέλει στα μαλλιά μου. Το αποτέλεσμα με εξόργισε, αφού από μακριά μαλλιά είχα ένα πολύ κοντό καρέ. Φυσικά τότε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα trends και μάλλον που πήγαινε, αλλά εγώ δεν ήξερα τι να κάνω φεύγοντας για να το σώσω.

Σχεδόν αυθόρμητα, άρχισα να βάζω τσιμπιδάκια και κορδέλες για να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Γιατί στα λέω όλα αυτά; Γιατί είμαι σίγουρη ότι όλες έχουμε μία παρόμοια εμπειρία στο κομμωτήριο. Είτε από λάθος, είτε από κακό κούρεμα, είτε από πείσμα να πετύχεις το μαλλί της τάδε που σου έλεγε ο δόλιος, ο κομμωτής ότι δεν είναι για σένα, αλλά που μυαλό, την περίοδο ”όλο λάθος” το μαλλί την έχεις περάσει.

Αν όμως εγώ τα έβγαλα πέρα με μερικά τσιμπιδάκια στα 14 (άσχετα αν μετά τα κούρεψα καρφάκια γιατί μου άρεσε το κοντό τελικά), εσύ τώρα έχεις ένα σωρό τρόπους να αντιμετωπίσεις το λάθος κούρεμα. Δεν ξέρω ποιος φταίει γι’ αυτό που συνέβη στο κεφάλι σου και δεν με ενδιαφέρει στην προκειμένη, αφού δεν είμαι εδώ για να ρίξω ευθύνες αλλά για να σου δώσω πρακτικές λύσεις.

1. Μάθε να χρησιμοποιείς τα αξεσουάρ μαλλιών. Τσιμπιδάκια, κορδέλες, ακόμα και φουλάρια είναι ό,τι χρειάζεσαι για να καμουφλάρεις το ατυχές κούρεμα. Εξάλλου φέτος τα accessorized hairstyles είναι ένα από τα πιο δυνατά trends και δεν έχεις παρά να τα υιοθετήσεις.

A post shared by freepeople (@freepeople) on

 

2. Το καπέλο είναι ένα από τα must-have αξεσουάρ του καλοκαιριού και είναι ό,τι πρέπει για σένα που θες να κρύψεις το λάθος στο κούρεμά σου. Μη διστάσεις να το φορέσεις και εκτός παραλίας. Με τόσα σχέδια στη διάθεσή σου δεν μπορεί παρά να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

3. Ήρθε η ώρα να φτιάξεις τη διατροφή σου για να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να είναι πιο υγιή και να μακρύνουν πιο γρήγορα. Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό, αλλά θα βοηθήσει αρκετά και η επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο θα είναι συντομότερα από όσο περίμενες.

A post shared by Byrdie (@byrdiebeauty) on

 

4. Δώσε στο κούρεμα λίγο χρόνο. Πάρε παράδειγμα τη δική μου περίπτωση που σιγά σιγά όχι μόνο συνήθισα τα μαλλιά μου αλλά μου άρεσαν κιόλας. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι το κούρεμα είναι καλό, απλά εσένα δεν σου αρέσει. Σε περίπτωση που ο κομμωτής έχασε απλά το μέτρο, αυτό δεν θα λειτουργήσει. Μέχρι τότε μπορείς να κάνεις braids, top buns, και αλογοουρές που θα σε κρατήσουν δροσερή και στιλάτη.

5. Κάτι τελευταίο! Μην φοβάσαι να αντιδράσεις στον κομμωτή σου. Συμφωνώ να τον ακούς και να τον συμβουλεύεσαι αλλά όλα με μέτρο. Αν σου προτείνει κάτι που δεν σ’ αρέσει -άσχετα αν σου πηγαίνει ή όχι- δεν είναι ανάγκη να υποκύψεις. Δεν πειράζει να τον κακοκαρδίσεις, δεν είσαι εσύ για πειράματα.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/voguebeauty