ΜΑΛΛΙΑ

6 τρόποι να φορέσεις το μαντήλι στα μαλλιά σου με στιλ

24 media

«Την άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις» είχε γράψει ο Οδυσσέας Ελύτης και αυτή τη φορά τα μαντήλια στα μαλλιά μπαίνουν στο επίκεντρο, μιας και είναι αυτά που μπορούν να δημιουργήσουν ένα ανοιξιάτικο twist στο καθημερινό, συνηθισμένο look μας, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μία περιουσία (όλες έχουμε από ένα, βαθιά κάπου στο συρτάρι της ντουλάπας μας). Vintage, rock, pop, fun, με έντονα χρώματα και prints, μπορούν να σεταριστούν τέλεια με το #moodoftheday, δίνοντας το αντίστοιχο ύφος στην εμφάνισή μας.

Κι αν είσαι ένα κορίτσι που ακολουθεί τα trends από τα runways, σου θυμίζω πως τα είδαμε ως τάση για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι ’18 στα catwalks του οίκου Lanvin ως wrapped χαμηλό ponytail, του Temperley συνδυασμένο με πλεξούδα ψαροκόκκαλο αλλά και ως turban στο fashion show του οίκου Marc Jacobs. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το challenge «stylish τρόποι να φορέσεις το μαντήλι στα μαλλιά σου από το πρωί στο γραφείο, μέχρι τη βραδινή σου έξοδο».

Challenge accepted (εδώ Βιβή) και με την υπερπολύτιμη βοήθεια της Βάσως και της Στέφης από το S2 Hair Stories, σου δείχνω μερικά πανεύκολα χτενίσματα- τρόπους να τα δέσεις στα μαλλιά σου, αποδεικνύοντας πως όντως ένα μαντήλι μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Do it like a pirate

24 media

Δίπλωσε τριγωνικά το μαντήλι  και δέσε το στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου, όπως κάνουν οι πειρατές, καλύπτοντας στην ουσία το πάνω μέρος των μαλλιών σου.

24 media

Στη συνέχεια, δημιούργησε μερικά χαλαρά waves με τον αφρό ή το ψαλίδι, ενώ για πιο boho αποτέλεσμα φτιάξε μερικά λεπτά πλεξουδάκια, κατά μήκος των μαλλιών σου.

24 media

Wrapped Ponytail (aka ντυμένη κοτσίδα)

24 media

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που σου μιλάω για το wrapped ponytail. Δε νομίζεις, όμως, πως ήρθε ο καιρός να κάνεις ένα ανοιξιάτικο update; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τη velvet κορδέλα με ένα μαντήλι.

 

Τύλιξέ το από τη βάση της κοτσίδας σου και συνέχισε μέχρι όποιο σημείο θέλεις και φτάνει το μαντήλι σου. Συνδύασε το όλο χτένισμα με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια.

24 media

 

Messy bun

24 media

Ιδανικό για όλες τις ώρες τις ημέρας, πόσο μάλλον αν συνηθίζεις να πιάνεις τα μαλλιά σου σε έναν ατημέλητο κότσο στο πίσω μέρος.

24 media

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τυλίξεις γύρω από τον κότσο σου ένα μαντήλι. That’s it! (btw εγώ προτίμησα να κάνω τη χωρίστρα στη μέση)

24 media

 

Top knot

24 media

Αυτή τη φορά, δίπλωσε το μαντήλι σαν κορδέλα και δέσε το ψηλά και σφιχτά στα μαλλιά σου, με τις άκρες να σχηματίζουν ένα μικρό κόμπο στο μπροστινό μέρος.

24 media

 

Τα υπόλοιπα μαλλιά σου, πιάσε τα εξαρχής σε ένα ατημέλητο top knot (aka ψηλό κότσο).

24 media

Πλεξούδα ψαροκόκκαλο

24 media

Σε αυτή την περίπτωση, βασικές  προϋποθέσεις είναι να γνωρίζεις να κάνεις πλεξούδα ψαροκόκκαλο και να έχεις ένα μακρύ ορθογώνιο, κατά προτίμηση, μαντήλι.

24 media

Τα βήματα απλά. Δημιούργησε μία χαμηλή πλεξούδα ψαροκόκκαλο και τύλιξε το μαντήλι γύρω από το κεφάλι σου, δένοντας πολύ σφιχτά τις άκρες του.

24 media

Turban style

24 media

 

Ο Οίκος Marc Jacobs αποθέωσε στις πασαρέλες του το turban, δίνοντας μας το απαραίτητο #hairinspo, για bad hair days και όχι μόνο.

24 media

 

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τυλίξεις το μαντήλι, γύρω από το κεφάλι σου, φροντίζοντας να καλύψεις όλα τα μαλλιά σου.

 

Τι λες, δέχεσαι το challenge;

Ευχαριστούμε πολύ το κομμωτήριο s2hairstories στον Κορυδαλλό για την πολύτιμη βοήθεια.

Μαντήλια Κλέλια Άνδραλη (από τη συλλογή #freakshow)